Vai vīriešu tualetēs būtu jāatrodas bērnu pārtinamajiem galdiņiem? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram.com/cnn

ASV aizsākusies kāda akcija, kas iestājas par vīriešu tiesībām izmantot bērnu pārtinamos galdiņus sabiedriskās vietās, vēsta CNN. Sociālajos tīklos redzamas fotogrāfijas, ka autiņu maiņas vietas vīriešu tualetēs joprojām ir retums. 

Donte Palmers no ASV ir tikai viens no tiem, kas ar foto ievietošanu sociālajā tīklā Instagram pierāda, ka būtu laiks ierīkot bērnu pārtinamos galdiņus arī vīriešu tualetēs. 

31 gadu vecais vidusskolas skolotājs atradās kādā ēstuvē Floridā kopā ar sievu un trim bērniem, kad gadu vecais Laiems sāka raudāt. Tētis zināja, ka mazulim jānomaina autiņbikses. Viņš darīja, kas darāms - paņēma bērnu un devās uz vīriešu tualetēm. Tur viņš pietupās, atspiedās pret sienu un izmantoja savus ceļus kā "galdiņu", uz kura pārtīt bērnu. 

Šīs fotogrāfijas vīrietis ievietoja sociālajā tīklā Instagram, pievienojot komentāru: "Kā tas nākas, ka vīriešu tualetēs nav bērnu pārtinamo galdiņu? It kā mēs neeksistētu!" Viņš izmantoja tēmturi #squatforchange.

Kopš tā laika daudzi tēvi pievienojušies akcijai, pievienojot fotogrāfijas ar saviem neveiksmīgajiem mēģinājumiem nomainīt bērniem autiņbiksītes bez pārtinamā galdiņa. 

"Sabiedrībā joprojām valda uzskats, ka tēvi ir ģimenes apgādnieki un aizsargātāji, kamēr mātes ir gādīgas bērnu aprūpētājas. Es cenšos lauzt šo priekšstatu," izteicies Palmers. 

Vīrieši gadiem ilgi iestājas par to, lai arī viņiem būtu tiesības nomainīt bērniem autiņbiksītes sabiedriskās vietās. 2016. gadā toreizējais Amerikas prezidents Baraks Obama parakstīja iniciatīvu, kas prasa nodrošināt bērnu pārtinamos galdiņus visās sabiedriskajās vietās. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#SquatForChange #FathersLivesMatter #FatherAndSon @3boys_1goal

A post shared by FreshMade (@freshprince305) on

Arī Latvijā nesen raisījās diskusija par to, vai vīriešu tualetēs būtu jāatrodas bērnu podiņam. Viedokļi, kā ierasts, dalījās.  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu