Sprādziena draudi "Lux Express" autobusā; pasažieri nonāk galamērķī vien naktī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Lux Express" autobuss.
"Lux Express" autobuss. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdienas vakarā saņemti sprādziena draudi "Lux Express" autobusā, kas devies ceļā no Sanktpēterburgas uz Tallinu. Autobuss tika apturēts un pasažieri evakuēti, "Rus.Postimees" pavēstīja autobusa kompānijas pārstāvji. 

Sākotnēji informācija par notikušo parādījusies sociālajos tīklos. 

"Iesēdāmies autobusā Sanktpēterburga-Tallina, pabraucām desmit minūtes... Pēkšņi mūs aptur, lūdz savākt mantas un izkāpt, jo saņemts ziņojums, ka autobusā atrodas mīna... Stāvam jau stundu ārā, aukstumā, neviens nav ieradies, nekur braukt neļauj, un, pēc šofera informācijas, tāpat no valsts nevienam izbraukt neatļaušot.

Uzņēmums "Lux Express" komentārus nesniedz! Kas izsniedz šādiem uzņēmumiem licences? Kas pārbauda to darbu? Vai tiešām nevar organizēt citu autobusu un ātri atrisināt radušos situāciju? Lūk, 21. gadsimts, tehnoloģijas un serviss," raksta kāda satraukta pasažiere. 

Kā portālu Apollo informēja "Lux Express" pārstāvji, šā gada 4. oktobrī plkst. 18.35 "Lux Express" klientu serviss saņēma zvanu, kurā tika norādīts uz iespējamu sprāgstvielu atrašanos autobusā, kas devās maršrutā Sanktpēterburga - Tallina. "Lux Express" klientu serviss nekavējoties par šo faktu informēja Krievijas policiju, "Lux Express" pārstāvjus, kā arī attiecīgā autobusa vadītājus.

Pasažieru evakuācija no autobusa sākās aptuveni plkst. 18.40 un par šo faktu uzreiz tika informēta arī policija. Krievijas policijas brigāde un saistīto vienību darbinieki uz autobusa apstāšanās vietu ieradās aptuveni pēc 50 minūtēm.

"Lux Express" nodrošināja rezerves autobusu, kas aizvietotu pirmo. Šis autobuss arī tika pakļauts policijas pārbaudēm, līdz ar to brauciens uz Tallinu turpinājās apmēram plkst. 20.40. Visi pasažieri Tallinā nokļuva aptuveni divas stundas un 15 minūtes vēlāk nekā tas bija sākotnēji paredzēts. Tallinas autoostā autobuss piestāja plkst. 02.33.

Pašlaik "Lux Express" turpina sadarbību ar atbildīgajām Krievijas iestādēm. Viltus zvana veicējs ir identificēts un aizturēts policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu