Seši būtiskākie jautājumi par "Knicks" gaidāmo sezonu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies pēc vienas nedēļas. Latvijas basketbola līdzjutējiem šī sezona būs īpaši aizraujoša, jo pasaules basketbola mekā šosezon piedalīsies trīs latviešu basketbolisti. Protams, ka mūsu lielākā zvaigzne ir Kristaps Porziņģis, kurš atlabst no krusteniško saišu savainojuma. Apollo portāls piedāvā ielūkoties sešos būtiskākajos jautājumos par "Knicks" gaidāmo sezonu. 

Ir pagājušas piecas sezonas, kopš Ņujorkas "Knicks" komanda pēdējo reizi iekļuva izslēgšanas turnīrā. Šajā laika posmā komanda ir nomainījusi trīs galvenos trenerus. Pagājušajā sezonā "Knicks" uzsāka savu jauno ceļu bez līdzšinējās zvaigznes Karmelo Entonija. Aizvadītajā sezonā komanda piedzīvoja 53 zaudējumus, kā arī nopietnu savainojumu guva latviešu supervaigzne Kristaps Porziņģis. Taču neskatoties uz esošajām nedienām, Ņujorkas vienības nākotnes izredzes šajā līgā tiek vērtētas kā ļoti optimistiskas. 

"Knicks" ir komanda, kurai latviešu līdzjutēji seko līdzi visvairāk. Tādēļ Apollo portāls ir izveidojis sešus būtiskākos jautājumus par Ņujorkas komandas gaidāmo sezonu. 

1. Kad laukumā atgriezīsies Porziņģis?

Septembra beigās NBA komandās norisinājās ierastā mediju diena, kurā piedalījās arī mūsu basketbola zvaigzne. Porziņģis atzina, ka vēl pats nezina, kad atgriezīsies laukumā. 

"Šobrīd es nevaru prognozēt, kad es atgriezīšos laukumā. Tas ir sarežģīts jautājums, jo atsākšu spēlēt, kad būšu vesels un gatavs to darīt. Mans ceļgals šobrīd jūtas labi un šobrīd esmu nedaudz sācis skriet, kā arī izpildīt metienus. Esmu izsalcis pēc basketbola un vēlos atgriezties laukumā pēc iespējas ātrāk" noteica basketbolists.

Iepriekš tika runāts par Porziņģa iespējamo atgriešanos decembra beigās, taču bija arī dzirdētas baumas par to, ka latviešu basketbolists varētu izlaist pat visu sezonu. 

Ticamākais scenārijs varētu būt Porziņģa atgriešanās ap februāri un martu, protams, ja veselība to atļaus. Pazīstamais ESPN sporta žurnālists Stīvens A. Smits atzina, ka Porziņģa piedalīšanās šajā sezonā spēlēs ļoti būtisku lomu nākamās vasaras brīvo aģentu piesaistē.

"Ja veselība viņam to atļaus, tad uzskatu, ka viņam vajadzētu atgriezties uz sezonas beigām. Aizvadīt 15 spēles, lai potenciālie brīvie aģenti redz, ka Porziņģis ir atgriezies. Viņa veselībai un gatavībai doties laukumā būs ļoti būtiska loma nākamās vasaras brīvo aģentu piesaistē," sacīja Smits. 

Foto: Reuters/LETA

 2. Kādas izmaiņas ar komandu veiks Fizdeils?

Šajā vasarā par Ņujorkas "Knicks" galveno treneri kļuva 44 gadus vecais Deivids Fizdeils. Basketbola speciālists iepriekš bija strādājis par Memfisas "Grizzlies" galveno treneri, kā arī vairākus gadus līgā pavadīja kā asistents. Kopā ar Maiami "Heat" komandu Fizdeils kļuva par divkārtēju NBA čempionu. Līgums ar Fizdeilu tika noslēgts uz četrām sezonām. 

NBA analītiķi uzskata, ka "Knicks" komanda beidzot ir atradusi savu īsto treneri. "Viņš ir īstais treneris priekš "Knicks". Uzskatu, ka viņš paveiks labu darbu Ņujorkā, ko novērtēs arī līdzjutēji," atzina bijušais NBA basketbolists Drū Gudens. 

Fizdeils ir treneris, kurš ir pazīstams ar savu sistēmu. Daudz tiek runāts par to, ka tieši šīs spēles sistēma vislabāk strādās Ņujorkas komandai. Jāatzīst, ka iepriekšējais Dereka Fišera un Džefa Hornačeka spēles stils nebija domāts šai komandai. Īpaši "trīstūra uzbrukums". 

Protams, ir žēl, ka komanda nevar būt pilnā sastāvā, tādējādi ir grūti pārliecināties par trenera īstajām spējām. Fizdeils ir treneris, kuru līgā ir iecienījuši un atzinuši vairāki vadošie basketbolisti. Lielākā zvaigzne - Lebrons Džeimss. Vinš ir treneris, kurš krīt un ceļas par savu komandu, tādējādi ir pārliecība, ka "Knicks" komanda beidzot ir izdarījusi pareizo izvēli jautājumā par galveno treneri.

3. Uz ko būs spējīgs debitants Nokss?

Šī gada NBA draftā "Knicks" komanda ar devīto numuru izvēlējās Kevinu Noksu. Pēc spēles manieres Nokss atgādina pagājušās sezonas Bostonas "Celtics" komandas debitantu Džeisonu Teitumu, kurš savā pirmajā sezonā demonstrēja nobrieduša spēlētāja sniegumu un bija viens no savas vienības līderiem. 

NBA vasaras līgā Nokss demonstrēja labu sniegumu, kas beidzot sniedz gandarījumu par "Knicks" izvēli NBA drafā, kopš Kritapa Porziņģa. 206 cm slaidais basketbolists tika iekļauts NBA vasaras līgas simboliskajā piecniekā.

NBA TV analītiķis Gregs Entonijs uzskata, ka Noksam ir visas iespējas kļūt par zvaigzni šajā līgā. "Viņam ir zvaigznes potenciāls. Nokss ir ļoti atlētisks un prasmīgs basketbolists. 19 gadu vecumā rādīt šādu sniegumu ir retums. Nokss kopā ar Porziņģi var paveikt daudz," sacīja Entonijs.

Pats basketbolists arī ir apņēmības pilns sevi pierādīt šajā līgā. Viņš kopā ar Ņujorkas vienību vēlas uzvarēt. 

"Vēlos uzvarēt un tas ir tas, ko gribu paveikt Ņujorkā. Ir jāizcīna uzvaras mačos," atzinis Nokss. "Jā, esmu dzirdējis, ka mums šajā sezonā paredz ne vairāk par 29 uzvarām, bet es tā nedomāju. Mēs varam uzvarēt 35, 37 spēles. Ar to arī var pietikt, lai iekļūtu Austrumu konferences izslēgšanas spēlēs. Rietumos gan nepieciešamas pat 50 uzvaras."

Protams, ka uz debitantu būs liels spiediens dēļ tā, ka tagad visa uzmanība būs uz viņu. Taču Nokss no uzmanības nebaidās. Viņš atzinis, ka ir gatavs sevi pierādīt laukumā, kā arī ir gatavs šai līgai. "Esmu gatavs NBA," atzinis Nokss.  

Foto: Wendell Cruz/REUTERS

4. Kurš vadīs "Knicks" komandas saspēli?  

Šosezon Ņujorkas vienības sastāvā ir trīs spēkos līdzīgi saspēles vadītāji. Katrs no viņiem grib kļūt par komandas pirmo saspēles vadītāju, taču kurš no viņiem būtu vispiemērotākais "Knicks" komadas spēles stilam?

Komandas saspēles vadītāji ir Franks Nilikinā, Emanuels Mudiejs un Trejs Bērks. Aizvadītajā sezonā sākotnēji pirmais numurs bija Nilikinā, bet sezonu kā galvenais saspēles vadītājs noslēdza Bērks, kurš ir apņēmības pilns šo pozīciju arī saglabāt. 

Bērks iepriekšējās sezonas sākumā netika "Knicks" sastāvā, sezonu sākot NBA Attīstības līgā, tomēr janvārī viņš ar vienību noslēdza līgumu, sezonas beigu daļā kļūstot par vienības pirmo saspēles vadītāju.

"Zinu, ka mēs visi trīs cīnīsimies savā starpā, taču arī saprotam, ka esam vienā komandā un šajā cīņā tikai progresēsim. Tomēr es esmu gana drošs, ka saglabāšu savu statusu," laikrakstam "The New York Post" sacīja Bērks. "Zinu, ka treneris mums ir devis vienādu starta pozīciju, kas ir pareizi. Esmu gatavs pierādīt, ka varu būt pirmais saspēles vadītājs."

Aizvadītajā sezonā viņš 36 spēlēs, no kurām deviņas sāka starta pieciniekā, vidēji guva 12,8 punktus un izdarīja 4,7 rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot caurmērā 21 minūti mačā.

Vienības galvenais treneris Deivids Fizdeils jau izteicies, ka visi trīs pretendenti šobrīd ir vienādās pozīcijās, pamata saspēles vadītājam noskaidrojoties treniņnometnē un pārbaudes cīņās. 

5. Vai "Knicks" iekļūs izslēgšanas spēlēs?

Ņujorkas komanda izslēgšanas spēlēs nav spējusi iekļūt jau piecas sezonas pēc kārtas. Vai šosezon vienība spēs pārtraukt šo neveiksmju sēriju? Visticamāk, ka nē, atzīst vairāki Ziemeļamerikas basketbola analītiķi.

Neskatoties uz to, ka Austrumu konference ir ievērojami vājāka nekā Rietumu, bet "Knicks" izredzes netiek vērtētas kā augstas. ESPN Ņujorkas komandas izredzes tikt izslēgšanas spēlēs vērtē kā 4,8% iespējamību, kas ir trešais sliktākais procents starp visām Austrumu konferences komandām. 

Jāpiekrīt ir Ziemeļamerikas sporta žurnālistiem, jo komanda bez Kristapa Porziņģa nav spējīga izrādīt nopietnu konkurenci citam Austrumu konferences komandām. Komandas galvenais mērķis ir izveidot sistēmu, kurai tic spēlētāji, vadība un līdzjutēji. Mērķis, protams, ka ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē, taču jāskatās acīs realitātei - bez Porziņģa komandai būs ļoti grūti cīnīties par izslēgšanas spēlēm. 

6. Cik uzvaru izcīnīs "Knicks" vienība?

Jau iepriekš minētās ESPN prognozes stāta, ka "Knicks" komandai šosezon tiek paredzētas 30 uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Ar 30 uzvarām un 52 zaudējumiem komandai tiek paredzēta 13. vieta Austrumu konferencē. 

NBA TV anatīķis Drū Gudens uzskata, ka komanda izcīnīs mazāk par 28 uzvarām, jo "Knicks" šosezon izies cauri pamatīgām pārmaiņām.

"Uzskatu, ka viņi izcīnīs mazāk par 28 uzvarām. Bez Porziņģa komandai būs grūti parādīt konkurētspējīgu sniegumu," sacīja Gudens. 

Foto: AP/LETA
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu