Latvijas kokaīna karalis izdos grāmatu par saviem piedzīvojumiem cietumā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Par pašmāju kokaīna karali dēvētais uzņēmējs Rolands Priverts, kurš kokaīna lietošanas, glabāšanas un pārvadāšanas dēļ vairākkārt nonācis dažādu valstu cietumos, sarunā ar žurnālu “Privātā Dzīve” atklāja, ka grasās izdot grāmatu par savu dzīvi.

Iepriekš vīrieti no grāmatas izdošanas atturēja advokāts, jo tajā Priverts sarakstījis vaļsirdīgas atzīšanās par kokaīna kontrabandas lietām, kas tiesas procesā varētu kaitēt. "Taču tagad kaitējumu sakrājies tik daudz, ka domāju - jādod vaļā!"

Kā stāsta vīrietis, skandāli un ažiotāža ir vajadzīgi, lai pārdotu grāmatu, no kuras viņš plāno ieņēmumus dažu tūkstošu apmērā. 

Grāmatu, kurā stāstīts par viņa piedzīvojumiem ieslodzījumā, Priverts uzrakstījis mēneša laikā pirms trim gadiem, atrodoties Somijā, Sukevas cietumā.

"Esmu kontrabandists, nevis rakstnieks vai dzejnieks, un, ja esmu ķēries pie rakstīšanas, tad ne tāpēc, lai ierakstītu savu vārdu latviešu literatūrā. Tomēr es no sirds ceru, ka lasītājam nenāksies nožēlot grāmatas lasīšanai atvēlēto laiku, jo tā ļaus viņam ieskatīties tur, kur neviens latviešu rakstnieks, šķiet, nekad nav ieskatījies un diez vai kādreiz ieskatīsies. Vismaz 30 gadu Latvijā nekas tāds nav bijis rakstīts. Tur ir šausmu lietas!" tā uzņēmējs.

Priverts jau pirms kāda laika ir bijis pilnīgi gatavs izdot grāmatu, pat atrodot izdevēju, taču viņu no tā atturējusi meita, sakot, ka brīdī, kad viņš sāks reklamēties pa Latviju "labi nebūs", un tas kaitēs viņas divām atvasēm. Tiesa, tagad gan meita ir devusi zaļo gaismu grāmatas publicēšanai.

Grāmatai Priverts izlēmis dot līdzīgu nosaukumu kā Nīče - "Kā cilvēks kļūst par to, kas viņš ir" jeb "Kā cilvēks kļūst par cilvēku".

"Esmu dzīvnieks, kurš priekšlaicīgi nosaukts par cilvēku. Lai būtu cilvēks, jāiemācās apsolīt. Es cītīgi mācos. To sāku apgūt jau padomju cietumā - apsoli un atbildi par saviem vārdiem," grāmatas nosaukuma izvēli skaidro vīrietis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu