Traģēdija Daugavpilī: Bez vienīgā apgādnieka paliek astoņu bērnu ģimene (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pēc traģiska negadījuma astoņu bērnu ģimene Daugavpils novadā paliek bez tēva un vienīgā apgādnieka - vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pirms neilga laika Latviju pāršalca vēsts par traģēdiju Daugavpils novada ciemā Mirnijs. Tur, rokot aku, gāja bojā divi vīrieši.

Darbu veicis vietējais iedzīvotājs, 70 gadus vecs vīrietis. "Viņš 30 gadus raka akas," stāsta sieviete, kuras īpašumā notika darbi. "Izraka jau 10 metrus, tad notika nelaime. Skābeklis beidzās, viņam kļuva slikti."

Saļimušo racēju devies glābt cits vīrietis, kuram arī kļuvis slikti. Pie abiem vīriešiem akā jau laidies 16 gadus vecs puisis, otrā nemaņā saļimušā dēls. Tajā pašā laikā izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.

Glābējiem ierodoties, konstatēts, ka arī 16 gadus vecais puisis dziļumā saļimis. Viņa dzīvību dienesta vīriem izdevies glābt. Bojāgājušie ir 49 un 70 gadus vecie vīrieši.

Notikušā apstākļus izmeklē policija, bet, visdrīzāk, vīrieši gājuši bojā saindējoties. Izvirzīta versija, ka akā varētu būt izveidojies ogļskābās vai metāna gāzes slānis, kas jau pēc pāris ieelpām radījis strādniekiem sliktu pašsajūtu un samaņas zudumu, bet vēlāk iestājusies nāve - vēsta raidījums.

Saimniece, kuras privātīpašumā notika darbi, stāsta par traģisko situāciju: 70 gadus vecā kunga četri dēli un sieva palikuši bez gādīga tēva un vīra, savukārt 49 gadus vecais vīrietis bijis vienīgais naudas pelnītājs astoņu bērnu ģimenē.

"Viņam lūdza palīdzēt, jo maz darba roku. Protams, neviens nedomāja, ka būs šāds rezultāts," stāsta Lidija - astoņu bērnu mamma, kura zaudēja vīru.

Izrādās, ka tajā dienā vienai no bojāgājušā meitai bijusi dzimšanas diena.

Kādā brīdī pie Lidijas atskrējis 16 gadus vecais dēls, kurš pulējies izglābt abus akā iekritušos. "Viņš atskrēja mājās, paņēma kaut ko un aizskrēja glābt cilvēku," atceras sieviete. "Es prasīju, vai man arī jābrauc, uz ko atbildēja, lai braucu. Atnākot uz turieni, redzu, ka arī dēls jau akā. Turpat, kur viņa tēvs bija."

Lidija stāsta, ka visgrūtāk ir vecākajiem bērniem, kuri jau saprot, ka zaudējuši tēvu. Sieviete teic, ka vīram Ļoņam nebija kaitīgo ieradumu, strādāja skolas katlu mājā, piestrādājis arī gadījuma darbos, lai uzturētu ģimeni un tai nekā netrūktu.

Šis nav stāsts par nelabvēlīgu ģimeni: bērni ir paēduši, labi apģērbti, vecākajām atvasēm ir mobilie telefoni, dzīvoklis ir remontēts - novēroja "Bez Tabu".

"Mums tā ir traģēdija. Bērniem grūti paskaidrot, kur tētis. Bērni teica, ka sapnī atnācis ciemos un teicis, ka būs ar mums," stāsta māte. "Viņš katru dienu man teica: "Es tevi mīlu!" Bērni juta viņa rūpes vienmēr! Nedomāju, ka vīrs tā aizies."

Atraitne Lidija nožēlo, ka, rokot aku, netika ievēroti drošības noteikumi. "Pirmkārt, viņiem nebija nedz apdrošināšanas. Otrkārt, rokot aku, bija jārok ar aizsargmasku," sarunā ar TV3 raidījumu atzīst Lidija.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu