Benksija darbu "Meitene ar balonu", kas izsoles laikā pašiznīcinājās, pircējs tomēr iegādāsies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar prieku paziņojam, ka Benksija darbs "Meitene ar balonu", kas izsoles beigās pašiznīcinājās, atkritumos nebūs jāsviež - pircējs, kas solīja augstāko likmi, joprojām vēlas iegādāties mākslinieka apzināti sapostīto mākslas darbu, pavēstījis izsoļu nams  "Sotheby's".

Mākslas darbs, kas pārsaukts "Mīla atkritumu urnā", kļuvis par pirmo darbu, kas radies izsoles laikā. 

Pircēja, kas ir ilggadēja izsoļu nama kliente, tomēr iegādāsies mākslas darbu par tādu pašu cenu, kas tika noteikta izsoles laikā. 

Mākslas darbs būs apskatāms " "Sotheby’s" izsoļu nama galerijā Londonā šajā nedēļas nogalē. 

Izsoļu nama "Sotheby's" izsolē 6. oktobrī Londonā pamatīgu šoku piedzīvoja mākslas zinātāji un pircēji. Kad britu ielu mākslinieka Benksija darbs tika pārdots par vairāk nekā vienu miljonu sterliņu mārciņu (1,1 miljonu eiro), audekls līdz pusei izslīdēja cauri rāmī paslēptam papīra smalcinātājam, vēsta raidorganizācija BBC.

Izsoļu nams "Sotheby’s" noliedzis, ka zinājis iepriekš par grafiti mākslinieka Benksija (Banksy) darba "Meitene ar balonu" pašiznīcināšanos, kas pēc izsoles par 1,1 miljonu mārciņu pārvērtās mazās strēmelēs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu