Pārdošanā nokļuvuši auto, ar kuriem Rīgā vizinājies pāvests (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pārdošanā nonākušas divas automašīnas, ar kurām pasaules katoļu vadītājs pārvietojās pa Rīgas ielām - vēsta LNT Ziņas.

Pāvests Latvijā ieradās uz vienu dienu un pa Latvijas ceļiem pārvietojies ar divām vienkāršām melnas krāsas itāļu "Fiat" markas automašīnām.

Vienā no tām pāvests brauca no Brīvības ielas līdz Doma baznīcai, tādējādi gan apbēdinot daļu klātesošo, kuri gaidīja pāvestu kāpjam baltajā papamobilī.

Pēc viesošanās Latvijā abi auto netika vesti atpakaļ uz Vatikānu, bet ir uzticēti oficiālajam šo auto pārdevējam Latvijā.

"Visā salonā tas liels notikums," saka "Autobrava" pārstāvis Kārlis Pabērzs. "Visi jau iet un mēģināja tajā vietā, kur pāvests sēdējis, sēdēt un fotografēties." 

Tomēr spēkrati salonā nepaliks, jo tos plānots pārdot jebkuram, kurš to vēlēsies. Melnos auto, kas pāvestam labi noderēja drēgnajā laikā rūpnīcā saražoja speciāli šai vizītei un bez papildu ekstrām, piemēram, bruņu stikliem - vēsta ziņu raidījums.

Auto speciālā izsole nebūšot –  cena tādi pati kā līdzīgiem jauniem auto, un nav jāpiemaksā par to, ka transportlīdzeklī braucis pāvests.

Vizuāli gandrīz nekas neliecina par to, ka ar šo auto pārvietojies pats pāvests, izņemot vienu lietu – karodziņu, kas palicis no pāvesta vizītes.

Ja pāvesta auto nav uzlikts liels uzcenojums, to varētu izdoties arī pārdot tepat Latvijā – uzskata Līva Jaunozola, kurai ir pieredze  slavenu un ne tik slavenu Latvijas cilvēku lietu pārdošanā. Viņa atzīst, ka mūsu valsts iedzīvotāji neesot tik naski slavenību mantu mednieki kā ārvalstīs un nav gatavi par lietām pārmaksāt - viņa atklājusi raidījumam.

"Mūsu valstī ar šo ir veselais saprāts, par ko ir prieks. Ja runā par apģērbu, dāmām patīk iegādāties lietas, ko nēsājuši kādi mūziķi vai uzņēmēji, vai kāds viņu elks. Bet vai šīs lietas tādēļ ir dārgākas? Es teiktu, ka nē."

Uzņēmēja šo situāciju skaidro pavisam vienkārši – esam maza valsts un viens otru varam biežāk sastapt ikdienā: "Ja ārzemēs slavenībām tiešām ir lielāks kults, tad Latvijā tas vēl nav tik izteikts no tā, ka tu tomēr to slavenību vari satikt "Rimi" pie kases vai kādā pasākumā vai kafejnīcā pie blakus galdiņa."

Līva Jaunozola pieņem, ka auto varētu veiksmīgāk pārdot ārzemēs. "Tā ka ir runa par pāvesta mašīnu, varbūt vērts ielikt "eBay" vai kādam bagātam katolim piedāvāt," LNT Ziņām pastāstīja uzņēmēja.

Kopumā uz Baltijas valstīm vizītes vajadzībām tika saražoti seši auto, vēl divi atrodas pie auto dīlera Lietuvā, bet divi ziedoti labdarībā.

Foto: Pāvests ierodas Aglonā

Video: Pāvests viesojas Latvijā

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu