Arī ZZS deputātu kandidāte Barča lūgusi pārskaitīt saņemtos plusus un svītrojumus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pārskaitīt saņemtos plusus un svītrojumus Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) lūgusi arī Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputātu kandidāte Kurzemes vēlēšanu apgabalā Aija Barča, aģentūru LETA informēja CVK.

Barča, kura sarakstā kandidēja ar otro numuru, vēlēšanās palika trešā jeb pirmā "aiz svītras" - aiz Gundara Daudzes un Jāņa Vucāna, kuri ievēlēti Saeimā. Barča saņēma 2463 plusus un 1981 svītrojumus.

Kā vēstīts, 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus apšauba arī jaunajā Saeimas sasaukumā neievēlētais līdzšinējais parlamenta deputāts Jānis Klaužs (ZZS), kurš vērsies CVK un Drošības policijā (DP). Klaužs uzskata, ka viņam ievilkto plusiņu skaits balsu skaitīšanas naktī ievērojami samazinājies, kamēr kolēģiem samazinājies reģistrēto svītrojumu skaits, vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).

Klaužs vēlēšanu naktī ik pēc stundas oficiālajā CVK interneta vietnē fiksējis tur uzrādītos rezultātus. Deputāta uzmanību piesaistījis fakts, ka stundas laikā būtiski samazinājies vēlēšanu biļetenos viņam ieliktais plusiņu skaits. Īsi pēc plkst. 1.00 balsu skaitīšanas naktī CVK uzrādīja, ka par Klaužu ievilkti 1246 plusiņi, bet pēc stundas un divām minūtēm plusiņu skaits par 493 vienībām sarucis. Šos rādītājus politiķis fiksējis arī ekrānšāviņos.

Klaužu vēlētāji svītrojuši 1539 reizes, taču plusiņš viņam ievilkts 1673 biļetenos. Rezultātā Klaužs jaunajā parlamenta sasaukumā nav ievēlēts, paliekot ceturtais sarakstā jeb otrais "zem svītras".

Lai izvērtētu saņemtos iesniegumus, 16. oktobrī pulksten 13 notiks CVK sēde. Piedalīties sēdē uzaicināti arī gan Barča, gan Klaužs.

13. Saeimas vēlēšanas norisinājās šā gada 6. oktobrī, un Saeimas vēlēšanu likumā noteiktajos termiņos CVK nav apstrīdēts neviena vēlēšanu iecirkņa balsu skaitīšanas protokols.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu