Kur liksim auto, kad iesim uz Dailes teātri? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dailes teātris.
Dailes teātris. Foto: Evija Trifanova/LETA

Stāvlaukums pie Dailes teātra tuvāko gadu laikā, līdz teātra simtgadei 2020. gadā, varētu tikt pārveidots par parku, vēsta LNT ziņas. 

Jau vairākus gadus lauku pie Dailes teātra centusies pārveidot privāta kompānija, tomēr tagad šos darbus nolēmusi veikt pašvaldība un valsts. Teritorijas īpašnieks Valsts nekustamie īpašumi pārtraukuši sadarbību ar iepriekš minēto privāto kompāniju. 

Dailes teātra vadītājs Andris vītols uzskata, ka galvenais ir sakārota vide, jo šobrīd apmeklētājiem jāiet cauri tādiem kā ierakumu laukiem. Viņš uzskata, ka skaistā vidē cilvēkiem ir vēlme nākt un palikt.

Plānots arī veikt ēkas energoefektivitātes uzlabošanu, to nosiltinot un nomainot logus. Šim mērķim plānots piesaistīt 1,7 miljonus eiro no Eiropas fondu līdzekļiem, stāsta Valsts Nekustamo īpašumu valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis. 

Šobrīd ir izsludināts metu konkurss, kur pašvaldība izskatīs arhitektu vīzijas, lai laukumu varētu labiekārtot ar mūsdienīgiem risinājumiem. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu