Ar valsts atbalstu "Iespējamajai misijai" dota iespēja atgūties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Meistere/LETA

Valdība piešķīrusi gandrīz simt tūkstošus eiro konkursam jauno skolotāju sagatavošanai, un tajā nopietnākais pretendents varētu būt grūtībās nonākušais nodibinājums "Iespējamā misija" - vēsta Latvijas Radio.

Nodibinājums "Iespējamā misija" jaunu dalībnieku uzņemšanu pārtrauca pavasarī. Tāds lēmums sekoja, jo nodokļu reformas dēļ uzņēmēji organizācijai ziedoja daudz mazāk.

"Iespējamā misija" iepriekš ziņoja, ka programmas turpināšanai tai trūkst 93 tūkstošu eiro. Tieši tādu summu skolotāju atbalsta programmas turpināšanai otrdien piešķīra valdība.

"Lēmums ir ļoti pozitīvs personām, kas ir gatavas strādāt skolā, bet kam nav atbilstošas pedagoģiskās izglītības, bet ir augstākā izglītība tajā jomā, kur cilvēks ir gatavs strādāt par skolotāju skolā," stāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ("Vienotība").

"Protams, ka kabinets nevar piešķirt līdzekļus vienai nevalstiskai organizācijai," piebilda Izglītības ministrs. "Līdz ar to, protams, ka šeit būs iepirkuma procedūra, un "Iespējamā misija", es domāju, ar savu pieredzi var ļoti sekmīgi startēt."

Valdības sēdē Šadurskim gan izvērtās īsa vārdu apmaiņa ar premjeru Māri Kučinski (Zaļo un Zemnieku savienība), kurš "Iespējamās misijas" veida projektus dēvē par palīgu skolotāju trūkuma gadījumā - vēsta Latvijas Radio.

Šadurskis viņam atbildēja, ka pedagogu trūkums, sakārtojot skolu tīklu, var arī pārvērsties pedagogu pārprodukcijā.

Izglītības ministrs arī akcentēja problēmu ar uzņēmēju nevēlēšanos ziedot kultūras, izglītības un sporta organizācijām pēc nodokļu reformas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu