Koferis. Stacija. Krievija: Kriminālās autoritātes un vikingu priekšrocības (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jau otro dienu TVNET žurnālisti Mārtiņš Otto un Viktorija Puškele vāc iespaidus par braucienu pa Transsibīrijas maģistrāli. Tik tālu nobraukti jau 1785 kilometri, bet daudz vēl priekšā. Viņi ir tikai Urālos, bet stāstāmā jau netrūkst. 

Mēs esam Urālos. Pieveikti 1785 kilometri pa Transsibīrijas maģistrāli. Pirmā nopietnā pietura (jo pirms tam bija tikai Maskava, kas "nav Krievija"). Sveika, Jekaterinburga! Plus divas stundas un mīnus 15 grādi, salīdzinot ar pasaules lielākās valsts galvaspilsētu.

2. dienas rīts

"Man šodien desmitos restorānvagonā tikšanās ar Žeņu" - viena no pirmajām lietām, ko man no rīta pasaka Mārtiņš. Paņemam alumīnija krūzītes un mīkstās firmas čībiņās (135 rubļi par pāri) ar "Krievijas dzelzceļa" logo. Ejam uz vagona priekšgalu pēc karstā ūdens.

Gribat zināt, kas ir Žeņa? Pastāstīšu. Vakar mūsu nosēšanās restorānvagonā, lai uzrakstītu dienišķo rakstu par ceļojumu, beidzās ar jaunu iepazīšanos, sarunām par Rīgas "Dinamo" ar ceļabiedriem no Kazaņas un iekarsušiem dialogiem no sērijas "ja esi dzimis Maskavā, tad tu neesi īsts krievs".

Un jā, no visiem restorānvagona apmeklētājiem tieši Mārtiņš, kurš Krievijā ir pirmoreiz, izpelnījās vislielāko "uvažuhu" - viņu sauca par īstu vikingu, ar viņu gribēja iedzert, ar viņu gāja pīpēt tualetē. Starp citu, smēķēšana vilcienā ir aizliegta, bet tas nevienu neattur.

Foto: Mārtiņš Otto, Viktorija Puškele/TVNET

"Nu, Maskava-Ņižņevartovska ir tāds specifisks vilciens. Te ir gana daudz kriminālā kontingenta," viņš man stāsta. Tieši tajā brīdī jaunie paziņas sauc Mārtiņu uz tualeti uzpīpēt. 

Oficiante, kura ir arī restorānvagona kasiere, pieiet pie viena no mūsu sarunu biedriem, kurš sākumā bija atnācis ar savu draudzeni, bet kaut kāda iemesla dēļ vēlāk palika viens.

"Un kāpēc tu tā uzvedies? Kāpēc draudzene apvainojās? Skaties tu man!" viņa saka ar mātišķām rūpēm.

Foto: Mārtiņš Otto, Viktorija Puškele/TVNET

Sliede, sliede. Gulsnis, gulsnis. Esam savā kapsulā, kas mūs ved uz Jekaterinburgu - mūsu pirmo pieturu.

Īsajā pieturā iesirms, bet jauneklīgs vīrietis, kuru varētu saukt par vilcienu senseju, ievelk cigaretes dūmu un stāsta:

"Kā agrāk bija! Bija kompānijas, kur jaunieši pieturā izkāpa no vilciena, aizskrēja līdz restorānam, piedzērās, izkāvās un viņus vēl policija paspēja atvest atpakaļ pirms vilciena atiešanas. Tas viss 27 minūtēs!"

Foto: TVNET

Internets 21. gadsimtā Krievijā

Internetu Transsibīrijas ekspresī varētu salīdzināt ar maksātnespējas administratora sirdsapziņu, teorētiski ir, bet uz tik īsu mirkli, ka grūti pat pamanīt.

Foto: TVNET

Visu stāstu par ceļotāju pirmo dienu vilcienā lasi šeit.

Fotogalerija: Pēc izbraukšanas no Maskavas

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu