"Kapu tramvajs" neskaršot Lielo kapu teritoriju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dārzu un parku ansamblis "Lielie kapi".
Dārzu un parku ansamblis "Lielie kapi". Foto: Zane Bitere/LETA

Skanstes jeb "Kapu tramvaja" projekta īstenotāji piekāpušies aktīvistiem un apņēmušies sliedes izbūvēt tā, lai kapu teritorija netiktu skarta, vēsta TV3 ziņas. 

Pērnavas ielas posmā tramvaja būvniecība gan būs liktenīga atsevišķiem kokiem – tos brauktuves paplašināšanas nolūkā nāksies nocirst.

Lai iepazīstinātu ar ieceres virzību, Skanstes tramvaja projekta īstenotāji satikās ar iedzīvotājiem vietā, kur sliežu būvniecība radījusi vislielāko pretestību – Rīgas Lielo kapu apkaimē.

Pēc attīstītāju teiktā, iedzīvotāju bažas nu ir liekas. Tramvaja sliedes vedīs pa Pērnavas un Senču ielas vidu, kapu teritorija netikšot skarta un vēsturiskās kapa vietas nav apdraudētas.

Četras braucamās joslas arī tikšot saglabātas - pa sliedēm drīkstēs braukt arī auto.

"Rīgas satiksmes" pārstāve Rita Šaļnova norāda: "Mēs sniedzām grozījumus projektā, un mēs apliecinājām Briselei, ka tramvajs brauks esošās Senču ielas ietvaros."

Iedzīvotāji iepriekš iebilda arī par koku ciršanu Pērnavas ielā. Visus kokus gan nevarēšot saglabāt. Cietīšot septiņi līdz deviņi koki.

Apspriedē klāt bija arī biedrība “Lielo kapu draugi”, kas ļoti iestājās par kapu neizpostīšanu. Ziņa, ka tramvajs vedīs pa brauktuves vidu, iepriecinājusi, taču radušās šaubas, vai šajā posmā visiem satiksmes dalībniekiem pietiks vietas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu