ZZS apliecina Vējonim gatavību strādāt nākamajā valdībā sešu partiju koalīcijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji - valdes priekšsēdētājs Armands Krauze (no kreisās), valdes loceklis Augusts Brigmanis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pirms tikšanās ar "Attīstībai/Par!" pārstāvjiem, kurā pārrunās iespējamo sadarbību jaunās valdības veidošanā.
Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji - valdes priekšsēdētājs Armands Krauze (no kreisās), valdes loceklis Augusts Brigmanis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pirms tikšanās ar "Attīstībai/Par!" pārstāvjiem, kurā pārrunās iespējamo sadarbību jaunās valdības veidošanā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) sarunā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni apliecinājusi gatavību strādāt nākamajā valdībā sešu partiju koalīcijā.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze pēc tikšanās ar Vējoni pauda, ka tika uzklausīts prezidenta skatījums par valdības veidošanas jautājumiem. ZZS sadzirdējusi skaidru vēstījumu, ka Latvijas ārpolitikas un aizsardzības jomas kursam jāpaliek nemainīgam.

"Mēs apliecinājām prezidentam, ka esam gatavi strādāt nākamajā valdībā, veidot plašu sešu partiju koalīciju," sacīja Krauze. Pēc ZZS pārstāvju domām, par premjera amata kandidātu jāvienojas un jāvirza partijām, kas saņēma lielāku mandātu skaitu 13.Saeimā. Līdz ar to ZZS nenosauc konkrētu politisko spēku, kura vadībā vēlētos strādāt jaunajā valdībā.

Krauze pauda cerību, ka tiks izveidota sešu partiju koalīcija. Arī politiķis Edgars Tavars piebilda, ka sarunā bija runa par iespējami plašāku koalīciju no labēji centriskām partijām.

Kā ziņots, Vējonis ceturtdien sācis konsultācijas ar Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām par iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV" un "Attīstībai/Par!".

JKP premjera kandidāts ir Jānis Bordāns, "KPV LV" - Aldis Gobzems un "Attīstībai/Par!" - Artis Pabriks.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā ZZS un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu