Par viltotu banknošu iegādāšanos un lietošanu piespriests 3,5 gadus ilgs cietumsods (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi trīs gadus un sešus mēnešus ilgu nosacītu ieslodzījumu vīrietim, kurš internetā iegādājies viltotas 50 eiro banknotes un vēlāk ar tām arī norēķinājies, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā norādīts, ka vīrietis ar vienu no viltotajām banknotēm norēķinājies par taksometra pakalpojumiem, bet ar septiņām iegādājies "iPhone" telefonu 350 eiro vērtībā. Tāpat vīrietis veikalā "Stockmann" ar četrām viltotajām banknotēm iegādājās planšetdatoru "iPad" 200 eiro vērtībā.

Tiesas spriedumā norādīts, ka vīrietis noslēdzis vienošanos ar prokurori, vienojoties par trīs gadus un sešus mēnešus ilgu nosacītu ieslodzījumu.

Valsts policija (VP) aprīlī aizturējusi kādu taksometra pasažieri, kurš par braucienu centies norēķināties ar viltotu 50 eiro banknoti, pie vīrieša vēlāk atrastas kopuma 11 viltotas banknotes, kuras viņš iegādājies internetā.

Vīrietis taksistam bija iedevis 50 eiro banknoti. Šoferis pamanījis, ka naudas zīme, iespējams, ir viltota un par savām aizdomām informējis pasažieri, pēc kā tas meties bēgt.

Taksometra vadītājs izsauca policiju un paguva aizturēt pasažieri, līdz notikuma vietā ieradās VP Jūrmalas iecirkņa policisti.

Aizdomās turētais tika nogādāts policijas iecirknī. Pārmeklēšanas laikā policisti viņa virsjakā atrada piecas 50 eiro banknotes ar viltojuma pazīmēm. Vēl piecas viltotas 50 eiro banknotes tika atrastas un atsavinātas arī kratīšanas laikā viņa dzīvesvietā. Kopumā likumsargi atsavināja 11 banknotes ar viltojuma pazīmēm.

Aizturētais 1994. gadā dzimušais vīrietis policijai skaidroja, ka viltoto naudu esot iegādājies interneta resursos. Kopā viņš esot nopircis 20 naudas zīmes, no kurām deviņas jau esot izmainījis.

Aizturētais iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu