Slaveni sportisti, kuri iekūlušies seksa skandālos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: EPA/LETA

Runā, ka slava un nauda jauc cilvēku prātus. Gan to, kuri ir slaveni, gan to, kuri vēlas iedzīvoties uz viņu rēķina. Nesen pasauli pāršalca ziņas par Krištianu Ronaldu un kādu amerikānieti, kura apsūdzot slaveno futbolistu izvarošanā. Taču seksa skandāli sporta pasaulē nav nekāds jaunums. Apollo piedāvā ielūkoties pasaules mēroga uzmanību pievērsušos seksa skandālos.

Krištianu Ronaldu, šobrīd Turīnas "Juventus" uzbrucējs un pieckārtējs "Zelta bumbas" ieguvējs

Ronaldu vēl svaigā atmiņā ir nedienas ar Spānijas varas iestādēm par nodokļu nemaksāšanu, kas beidzās ar 18,8 miljonu eiro lielu sodu, bet vismaz izbēgšanu no reālas kriminālatbildības. Šobrīd aktualizējies cits stāsts, kas aizsākās 2009. gada vasarā Lasvegasā, kādā viesnīcas numuriņā.

Ronaldu kopā ar Majorgu
Ronaldu kopā ar Majorgu Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP

Sieviete vārdā Ketrīna Majorga apgalvo, ka tikusi izvarota. Kas interesanti - Majorga ar vairāku advokātu iesaisti 2010. gadā jau bija vienojusies par ārpus tiesas mierizlīgumu, kā rezultātā Ronaldu viņai samaksāja 375 tūkstošus ASV dolāru, lai šī lieta vairs netiktu "celta gaismā". Tagad viņas advokāti uzskata vienošanos par spēkā neesošu, bet policija lietu atjaunojusi. Ronaldu gan sev izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Tā nav pirmā reize, kad Ronaldu ir līdzīgas problēmas. Arī 2005. gadā Londonā divas sievietes vērsās policijā ar apsūdzībām, ka Ronaldu un kāds viņa draugs ir veikuši seksuālu uzbrukumu. Tiesa, policija lietu vēlāk slēdza, jo viena no sievietēm atteicās no savas liecības. Ar līdzīgām problēmām viņš sastapās arī 20 gadu vecumā, kad divas studentes vēlējās iedzīvoties uz viņa rēķina. Un vēl 2007. gadā, kad Ronaldu spēlēja Mančestrā, pēc uzvaras pār "Tottenham" futbolists to nosvinēja ar vairākiem komandas biedriem un piecām prostitūtām...

Kobe Braiants, NBA superzvaigzne, aktīvo karjeru jau noslēdzis

2003. gada vasarā Kobe atradās Kolorādo, kur viņam bija jāveic ceļgala operācija. Savā numuriņā viņš sastapa jaunu (19 gadi) un izskatīgu viesnīcas darbinieci, ar kuru nodevies mīlas priekiem. Četras dienas vēlāk viņš tika apsūdzēts izvarošanā un tika izdots viņa aresta orderis, bet pats sportists bija jau Losandželosā. Viņš atgriezās Kolorādo, kur pats pieteicās policijā un vēlāk tika atbrīvots pret 25 tūkstošu ASV dolāru lielu drošības naudu.

Braiants bija sarīkojis atklātu preses konferenci, uz kuru bija ieradusies arī viņa sieva Vanesa, kura neilgi pirms notikušā bija dāvājusi sportistam pirmdzimto meitu. Ar asarām acīs viņš sacīja: "Es neliku viņai neko darīt pret viņas pašas gribu. Esmu nevainīgs. Saku to visu jūsu priekšā ar tīru sirdsapziņu. Nespēju sev paskatīties acīs par to, ko izdarīju. Es pieļāvu milzīgu kļūdu. Es mīlu savu sievu no visas sirds un viņa ir pats svarīgākais cilvēks manā dzīvē."

Ja tiesā izdotos pierādīt izvirzītās apsūdzības, viņam pienāktos no 20 gadiem līdz mūža ieslodzījumam cietumā, kā arī 75 tūkstošu liels naudas sods. Vēlāk gan apsūdzības atsauktas, jo "cietusī" atteikusies liecināt tiesā. Kad lieta bija beigusies, Braiants savu sievu aplaimoja ar teju četru miljonu vērtu gredzenu, bet ar sievieti, kas bija izvirzījusi apsūdzības, panākta vienošanās. Publiski gan nav zināms, cik slavenais basketbolists viņai samaksāja par klusēšanu.

Tonijs Pārkers (NBA zvaigzne, šobrīd Šalotes "Hornets") un Džeisons Terijs (futbola kluba "Chelsea" leģenda, noslēdzis karjeru)

Kas kopīgs abiem šiem vīriem, izņemot slavu, naudu un sportiskos panākumus? 2010. gadā abi bija uzmetuši acis uz savu komandas biedru dzīvesbiedrēm. Pārkeram bija dēka ar Brenta Berija (nu jau bijušo) sievu Erinu, bet Terijam ar Veina Bridža skaisto partneri un modeli Vanesu Peronselu.

Pārkers tika pieķerts, kad viņa tā brīža sieva aktrise Eva Longorija ieskatījās viņa mobilajā tālrunī, kur bija atrodamas sarakstes ar Erinu. To saturs skaidri un gaiši apliecināja, ka abu starpā aizmuguriski ilgstoši valda romantiskas attiecības. Kad pāris šķīrās, Longorija atbrīvojās no tetovējuma uz plaukstas, kur bija atzīmēts abu kāzu datums. Savukārt Terijs tika pieķerts, jo... komandas biedra sieva palika stāvoklī un vēlāk veica abortu.

Francijas futbolisti Sidnijs Govū (noslēdzis karjeru), Frenks Riberī (Minhenes "Bayern") un Karims Benzemā (Madrides "Real")

Francijā personai ir jābūt sasniegušai 15 gadus, lai varētu nodoties mīlas priekiem ar pilngadīgu personu, bet ar prostitūciju nodarboties šajā valstī var no 18 gadiem. Tas būtu jāzina, ja esi ieplānojis nodarboties ar seksu ar prostitūtu Parīzes naktsklubā. Iepriekš minētā trijotne kādā 2010. gada vasaras vakarā gan aizmirsa pārbaudīt kādas šīs profesijas pārstāves personas kodu, par ko vēlāk dabūja ciest - izrādās, ka meitene bijusi vien 17 gadus jauna... Tiesa, oficiālas apsūdzības tika izvirzītas vien pēc tajā gadā notikušā Pasaules kausa (kāda sakritība?), bet vēlāk iesaistītie tika attaisnoti.

Maikls Džordans, tiek uzskatīts par visu laiku labāko basketbolistu

Foto: famousfix.com

Džordans bija meitu ģēģeris un Karla Nafela bija viena no viņa daudzajām sievietēm, bet noteikti īpašāka par citām, jo nr. 23 pēc karjeras noslēgšanas piedāvājis piecus miljonus ASV dolāru, lai viņa klusētu par viņu dēku. 2002. gadā Nafela iesūdzēja sportistu tiesā un apgalvoja, Džordans viņai teicis, ka aprecējis savu sievu Huanitu tikai tā dēļ, ka tas nāk par labu viņa publiskajam tēlam. Kopš tā laika teju katru gadu Džordanam bija jāveic pa kādam paternitātes testam, lai pierādītu, ka viņš nav daudzu sieviešu bērnu tēvs.

Zīmīgi, ka 2007. gadā, daudzo skandālu dēļ, viņš izšķīrās no sievas, bet viņam bija jāsamaksā viņai 168 miljoni!

Ronaldo, Brazīlijas futbola leģenda

Vecais stāsts - vasara, naktsklubi un vēlme pēc piedzīvojumiem. Ronaldo 2008. gada vasarā Brazīlijā bija devies atpūsties. Ejot prom no kluba, viņš vēlējies, lai trīs sievietes sastāda viņam kompāniju. Viņas piekrita, bet ir viens bet - nonākot savos apartamentos, Ronaldo atskārta, ka uzrunātās dāmas pasaulē nākušas kā vīrieši... Tās bija transpersonas. Futbolists piedāvājis katrai no viešņām pa 600 dolāriem, lai viņas vienkārši dotos prom. Viņi (vai viņas?) izteica piedāvājumu, kas bija 50 reizes lielāks - 30 tūkstoši katrai un škiramies kā draugi.

Tas gan nenotika un Ronaldo par to vēlāk nācās nožēlot, jo prostitūtas šo stāstu nodeva presei. Tas bija publisks pazemojums. Ronaldo toreiz bija saderinājies, bet kā šis skandāls parādījās presē, kāzas izjuka.

Delonte Vests ar Lebrona Džeimsa mammu?

2010. gadā Džeimss un Vests bija komandas biedri Klīvlendas "Cavaliers" rindās. Lai arī "Cavs" bija vieni no līgas favorītiem, tie piekāpās Bostonas "Celtics". Pirmās trīs sērijas spēles Džeimss bijis neapturams, bet ceturtajā un atlikušajās divās viņa sniegums ievērojami pasliktinājās un komanda izstājās no NBA izslēgšanas spēlēm.

Kā vēlāk izrādījas, Džeimss pirms sērijas ceturtās spēles uzzinājis par viņa mātes dēku ar Vestu. Abiem esot bijušas seksuāla rakstura attiecības. Vairāki Ziemeļamerikas mediji teju ik dienas ziņoja par jauniem pierādījumiem šai dēkai. Džeimss pēc tās sezonas pameta Klīvlendu, pārceļoties uz Maiami "Heat".

Maiks Taisons, boksa leģenda

Taisons pazīstams kā jaunākais pasaules čempions boksā (20 gados), lielisks nokautētājs, un arī kā neviennozīmīgi vērtēta persona. 1992. gadā Taisons tika apsūdzēts par "Miss Black Rhode Island" skaistumkokursa dalībnieces, kurai bija vien 18 gadi, izvarošanu kādā Indianapolisas viesnīcas numuriņā. Bokseris tika atzīts par vainīgu un notiesāts uz sešiem gadiem cietumā ar četru gadu ilgu probācijas laiku pēc tā.

Lai arī Taisonam tobrīd bija 25 gadi, viņš sodu izcieta Indiānas jauniešu labošanas iestādē. Viņš tur pavadīja mazāk kā trīs gadus, līdz tika atbrīvots.

2006. gadā vienā no intervijām viņš aizvien noliedza savu vainu, sakot: "Ienīstu viņu līdz sirds dziļumiem. Viņa mani nostādīja tādā situācijā... Tagad gribu viņu izvarot pa īstam!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu