Notver Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ieklīdušu lapsu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lapsa.
Lapsa. Foto: Mārtiņš Kalaus/LETA

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza darbinieki pirmdien notvēruši dārzā ieklīdušu lapsu, informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Vakar policisti saņēma informāciju par lapsu, kas ielīdusi Botāniskā dārza Palmu mājā. Uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā autopatruļa un vienlaikus informācija nodota arī veterinārās klīnikas "Dr.Beinerts" dzīvnieku ķērājam.

Iestāžu darbiniekiem ierodoties notikuma vietā, lapsa metās bēgt. Meža dzīvnieks uz laiku nozuda no dzīvnieku ķērāja redzesloka, tomēr pēc neilga laika atgriezās.

Iestādes darbinieki, pamanot, ka lapsa ir atgriezusies, nolēma to noķert pašu spēkiem. Vienam no darbiniekiem izdevās dzīvnieku noķert aiz astes peldes laikā. Pēc tam darbinieks dzīvnieku satvēris aiz čupra un ielicis toverī.

Uz notikuma vietu atkārtoti izsaukti kārtības sargi, kas informāciju nodeva arī dzīvnieku ķērājam.

Veterinārās klīnikas pārstāvis lapsu pārlika dzīvnieku pārnēsāšanas būrī. Lapsa vēlāk nogādāta klīnikā, kur konstatēts, ka tā ir vesela. Lapsa pēc tam aizvesta uz mežu ārpus Rīgas teritorijas un palaista brīvībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu