"Es tev kārtīgi sadošu pa purnu, cūka!" Sociālajā portālā uzdarbojas agresīvi noskaņots jaunietis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Sociālajā portālā Facebook uzdarbojas kāds jauns vīrietis, kurš ne vienai vien meitenei licis bailēs notrīsēt, bet viņas puisim no dusmām trīcēt. Iemesls ir viņa rakstīti komentāri pie meiteņu postiem, kurus lasot ne vienam vien radusies pārliecība, ka bez policijas iejaukšanās neiztikt, vēsta raidījums Bez Tabu.

Šāda veida komentārus saņēma arī Bez Tabu skatītāja, kura piekrīt tikties, jo attiecīgo ziņu rakstītāju pazīst. Viņa atstāsta, ka vīrietis nešķiro, – cilvēks ir vai nav pazīstams. Tas ir pieaudzis cilvēks vai nepilngadīgais.

Viņa stāsta, ka puisis kādreiz ir bijis mierīgāks, atļāvies kaitināt tikai vecas sievietes. Jaunais vīrietis ik pa brīdim nogādāts kādā medicīnas iestādē, viņam jālieto zāles, ko viņš nedara. To vietā jau izsenis lietots alkohols un kā viņa saka, ka puiša uzvedība ar katru brīdi palikusi aizvien agresīvāka.

Vīrieša kontā ir ne vien agresīvu komentāru rakstīšana, bet arī citu personu fotografēšana, viņu attēlu ievietošana sociālajos portālos pievienojot seksuāla rakstura komentārus.

"Es teiktu, ka vislabākais būtu nereaģēt uz šāda veida uzmanības apliecinājumiem, jo ir pierādīts, ka varmākas mērķis ir aizskart upuri. Varmākas jūtas apmierināti, ja tas izdodas," norāda Krīzes centra “Skalbes” vadītāja Zane Avotiņa. 

Krīzes centra vadītāja piebilst, ka šajā gadījumā jāreaģē būtu tiesībsargājošajām institūcijām, jo nekad nevar zināt, vai attiecīgais vīrietis no vārdiem neķersies pie darbiem.

Raidījuma izdodas arī konkrēto vīrieti sazvanīt. Viņš atvainojas un visu vainu par savām zidarībām noveļ uz to, ka bija iedzēris. 

"Ir jāizvērtē, kas ir saskatāms personas rakstītajā. Draudu izteikšana, uzmākšanās, vajāšana. Tas vis ir jāprecizē," atzīst Valsts policijas pārstāvis Edgars Zaķis.

Par vīrieša izdarībām šobrīd policijā ir uzrakstīt viens iesniegums, bet likumsargi aicina arī citas personas, kurām vīrietis rakstījis vēstules, vērsties tuvākajā policijas iecirknī. Vismaz vienā gadījumā ir uzsākta resoriskā pārbaude.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu