Likvidēts ugunsgrēks Okupācijas muzeja ēkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Okupācijas muzeja ēkā izcēlies ugunsgrēks.
Okupācijas muzeja ēkā izcēlies ugunsgrēks. Foto: Evija Trifanova/LETA

Glābēji ceturtdienas pusdienlaikā likvidējuši nelielo ugunsgrēku Vecrīgā, Latvijas Okupācijas muzeja ēkā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inta Palkavniece pastāstīja, ka ugunsgrēks likvidēts ap pulksten 13.20.

Kopējā degšanas platība bijusi desmit kvadrātmetri. Ugunsgrēks izcēlies ēkas starpsienu siltinājumā. Ugunsgrēka iemeslus skaidros Valsts policija.

Būvuzņēmums Skonto būve, kas notikušo nodēvējis vien par sadūmojumu, paziņojis, ka "sadūmojums muzeja ēkā radās metāla griešanas laikā, un patlaban tas ir novērsts."

Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas laikā tiek veikti arī ugunsbīstami darbi. Ceturtdien, konstatējot pastiprinātu sadūmojumu darbu veikšanas vietā, Skonto būves vadība pieņēma lēmumu notikuma vietā piesaistīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālistus. Atklāta liesma notikuma vietā netika konstatēta.

Ugunsgrēks ēkai nav radījis zaudējumus, apgalvoja Skonto būves pārstāvji.

Kā ziņots, Latvijas Okupācijas muzejam patlaban tiek celta piebūve. 13. septembrī muzeja "Nākotnes nama" pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Projektu realizē SIA Skonto būve.

Būvobjekta teritorijā jau septembrī bija savesta daļa no rievsienām, kuras bija plānots iegremdēt gar Grēcinieku ielu. Tāpat Okupācijas muzeja nama sienai, kas redzama no Grēcinieku ielas puses, jau septembrī bija noņemts apšuvums, sagatavojot to apvienošanai ar "Nākotnes namu".

Ugunsgrēks muzeja ēkā izcēlās arī 2016. gada 15. aprīlī. Toreiz aizdegās jumts, un ugunsgrēks nepilnas stundas laikā tika nodzēsts. Ugunsdzēsēji toreiz pieļāva, ka nelaime izcēlusies elektroinstalācijas bojājumu dēļ. Tobrīd ēkā netika veikti nekādi būvniecības darbi, tajā nebija arī nekādu būtisku materiālo vērtību.

Fotogalerija: Ugunsgrēks Okupācijas muzejā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu