Google divos gados atlaidusi 48 darbiniekus, kas apsūdzēti seksuālā uzmācībā

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju kompānija Google ceturtdien paziņoja, ka pēdējos divos gados ir atlaidusi 48 darbiniekus, kas apsūdzēti seksuālā uzmācībā, tai skaitā 13 augsta ranga administratorus.

Google vadītājs Sundars Pičajs nāca klajā ar šo paziņojumu, atbildot uz laikraksta New York Times ziņu, ka viens no šādi apsūdzētiem Google augsta ranga darbiniekiem – operētājsistēmas Android radītājs Endijs Rubins – saņēmis aiziešanas kompensāciju 90 miljonu ASV dolāru apmērā, un ka Google esot noklusējusi citas tās darbiniekiem izteiktas apsūdzības seksuālā uzmācībā.

Kad ziņu aģentūra AFP un citi mediji jautāja kompānijai par tās reakciju, Google publiskoja Pičaja nosūtītu e-pasta vēstuli darbiniekiem, kurā paziņots, ka pēdējo divu gadu laikā seksuālas uzmācības dēļ ir izbeigtas darba attiecības ar 48 cilvēkiem, tai skaitā 13 augsta ranga menedžeriem, un ka neviens neesot saņēmis "aiziešanas paketi".

"Pēdējos gados mēs esam veikuši vairākas pārmaiņas, tai skaitā ieņēmuši arvien stingrāku līniju pret varas pozīcijās esošu cilvēku nepiedienīgu uzvedību," paziņoja Pičajs.

Viņš piebilda, ka ziņu par Rubinu un citiem "bija grūti lasīt", bet tieši neizteicās par šajā rakstā paustajiem apgalvojumiem.

"Mēs ļoti nopietni cenšamies panākt drošu un iekļaujošu darba vietu," sacīja Pičajs. "Mēs gribam jums apliecināt, ka mēs izskatām jebkuru sūdzību par seksuālu uzmācību vai nepiedienīgu uzvedību, mēs izmeklējam un mēs rīkojamies."

Rubina preses sekretārs Sems Singers paziņojumā AFP noliedza Rubinam izteiktās apsūdzības, sakot, ka Rubins atstāja Google pēc paša vēlēšanās, lai uzsāktu riska kapitāla firmu un tehnoloģiju inkubatoru Playground.

Rubins pēc tam nodibināja viedtālruņu kompāniju Essential. Ar viņa radīto operētājsistemu Android tiek darbināti apmēram 85% viedtālruņu visā pasaulē.

New York Times, atsaucoties uz tiesas dokumentiem un intervijām, ziņoja, ka Rubins esot viens no trim augsta ranga administratoriem, kurus Google pēdējo 10 gadu laikā piesegusi pēc apsūdzībām nepiedienīgā seksuālā uzvedībā.

Laikraksts atsaucās uz divu vārdos nenosauktu Google administratoru teikto, ka toreizējais Google vadītājs Lerijs Peidžs pieprasījis Rubina demisiju pēc tam, kad kompānija apstiprinājusi kādas sievietes sūdzību par seksuālu sadursmi kādā viesnīcā 2013. gadā.

Laikraksts ziņoja, ka Google veiktā izmeklēšanā šī sūdzība esot atzīta par ticamu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu