Lieta par 15 miljonu eiro piedziņu no bijušajiem krājbankas valdes locekļiem saistīta ar divu aizdevumu izsniegšanu Antonova interesēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Civillieta par solidāru 15 miljonu eiro piedziņu no septiņiem bijušajiem likvidējamās Latvijas krājbankas valdes locekļiem - Ivaru Priedīti, Mārtiņu Bondaru, Dzintaru Pelcbergu, Mārtiņu Zalānu, Andreju Surmaču, Ilzi Bagatsku un Svetlanu Ovčiņņikovu saistīta ar divu aizdevumu izsniegšanu bankas līdzīpašnieka Vladimira Antonova interesēs, piektdien notiekošajā tiesas sēdē pauda prasītāju pārstāvis Romualds Vonsovičs.

Tostarp vienā gadījumā Latvijas krājbanka izsniegusi aizdevumus Kipras uzņēmumam Plazmexon Investments Limited (Plazmexon) jahtas Highlander iegādei. Saistībā ar šo aizdevumu prasītāji lūdz solidāri no atbildētājiem piedzīt gandrīz divus miljonus eiro.

Savukārt otra epizode šajā civillietā ir saistīta ar nekustamo īpašuma projekta attīstību Sanktpēterburgā. Šajā epizodē prasītāji prasa solidāri piedzīt no bijušajiem Latvijas krājbankas valdes locekļiem radušos zaudējumus vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā.

Tiesas sēde vēl turpinās.

Kā ziņots, 2011. gada nogalē Latvijas krājbankā tika konstatēts ap 100 miljonu latu (aptuveni 142 miljonu eiro) līdzekļu iztrūkums, bet jau tā paša gada 23. decembrī Rīgas apgabaltiesa Latvijas krājbanku pasludināja par maksātnespējīgu. Ņemot vērā līdzekļu iztrūkumu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēma apturēt visu Latvijas krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Policija par notikušo sāka izmeklēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu