Tramps paziņo, ka vēstuļbumbu sūtīšana ir "teroristiskas darbības", par kurām jāsaņem sods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien nosauca vēstuļbumbu sūtīšanu par "teroristiskām darbībām", kuru īstenotājam ir jāsaņem sods "vispilnākajā apmērā pēc likuma".

Tramps to paziņoja, runājot savu atbalstītāju mītiņā.

"Kā jums zināms, aizdomās turamais ir aizturēts un atrodas federālā apcietinājumā," sacīja prezidents.

"Politisku vardarbību Amerikā nekad nedrīkst pieļaut, un es darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai to apturētu," solīja Tramps.

Jau vēstīts, ka ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) ir aizturējis aizdomās turamo lietā par vismaz 13 spridzekļu nosūtīšanu pa pastu demokrātu politiķiem un ietekmīgiem Trampa kritiķiem.

Aizdomās turamais ir 56 gadus vecs Floridas štata iedzīvotāju Cēzars Sajoks, kuram izvirzītas apsūdzības piecos federālos noziegumos.

Šonedēļ spridzekļi atklāti 13 sūtījumos, tostarp paciņās, kas adresētas ASV eksprezidentam Barakam Obamam, bijušajai valsts sekretārei Hilarijai Klintonei, bijušajam viceprezidentam Džo Baidenam, Ņūdžersijas senatoram demokrātam Korijam Bukeram, kā arī telekanālam CNN un kinoaktierim Robertam De Niro.

Pēdējie divi sūtījumi piektdien tika atklāti Floridā un Ņujorkā. Tie bija adresēti Bukeram un bijušajam ASV nacionālās izlūkošanas direktoram Džeimsam Kleperam.

Vēstuļbumbas izsūtītas divas nedēļas pirms ASV Kongresa vidustermiņa vēlēšanām, raisot nopietnu satraukumu sabiedrībā.

Klepers, kurš bija viens no vēstuļbumbu saņēmējiem, CNN norādīja, ka šie incidenti noteikti uzskatāmi par pašmāju terorismu. Viņaprāt, visiem, kas kritizējuši Trampu, jābūt uzmanīgiem un jāīsteno piesardzības pasākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu