Pilnvērtīgi apkure joprojām nedarbojas 41 namā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) pārziņā esošajiem objektiem 41 ēkā joprojām pilnvērtīgi nedarbojas apkures sistēma, pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns.

Viņš skaidroja, ka šajās ēkās apkure ir pieslēgta, bet tā nestrādā pilnvērtīgā un pilnībā automatizētā režīmā. Šajās ēkās darbus paredzēts pabeigt tuvākajās dienās.

RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām un norāda, ka patlaban prioritārais uzdevums ir nodrošināt atbilstošu siltuma komforta līmeni visiem klientiem visos dzīvokļos. Vienlaikus uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka, tā kā siltums lielai daļai ēku ir mazākā apmērā, arī maksājuma lielums būs mazāks nekā ierasts.

Ņemot vērā pēdējās nedēļās apkopoto informāciju, RNP aicina dzīvokļu īpašniekus neveikt sistēmas atgaisošanu pašrocīgi, jo tās rezultātā bez siltuma var palikt visa māja vai kāpņu telpa. Tāpat uzņēmums aicina radiatorus iestatīt uz maksimāli augstu temperatūru, ja tie aprīkoti ar termoregulatoriem, lai neierobežotu siltuma cirkulāciju.

Kā ziņots, RNP šis ir pirmais sadarbības gads ar pilnsabiedrību Siltumserviss Rīga, kas uzņēmusies RNP namu siltummezglu apsaimniekošanu. Jauna partnera izvēle saistīta ar Valsts kontroles revīzijas ieteikumiem - pakalpojumu sniedzēju izvēlēties konkursa kārtībā, nodrošinot klientiem ekonomiski izdevīgāko pakalpojuma cenu.

Taču apkures sezonas sākumā uzņēmumam radušās problēmas ar RNP namu apsaimniekošanu. Pēc RNP paustā, uzņēmums nav spējis pietiekami kvalitatīvi sadarboties ar rīdziniekiem, tāpēc RNP saņēmis līdz pat 10 000 zvanu dienā ar dažādiem jautājumiem un sūdzībām.

Par nespēju rīdziniekiem savlaicīgi nodrošināt apkures pieslēgšanu Rīgas dome pilnsabiedrībai var piemērot sodu līdz 500 000 eiro. Tāpat pavasarī tiks lemts par abu pušu sadarbības līguma laušanu.

RNP apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu