Madrides "Real" atlaiž Lopetegi no galvenā trenera amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola grands Madrides "Real" pirmdien no amata atbrīvoja komandas galveno treneri Hulenu Lopetegi, apstiprinājis klubs.

Pagaidām viņa vietā ir iecelts "Real" otrās komandas "Real Madrid Castilla" galvenais treneris Santjago Solari, bet Lopetegi šajā amatā noturējās tikai 139 dienas.

Lopetegi par "Real" galveno treneri kļuva neilgi pirms Pasaules kausa izcīņas. Tobrīd viņš vēl bija Spānijas izlases galvenais treneris, tomēr uzreiz tika atlaists, jo nebija savlaicīgi informējis federāciju par jauno darbavietu Madrides klubā.

Pašlaik 42 gadus vecais Solari pats savulaik spēlēja "Real" vienībā laika posmā no 2000.līdz 2005.gadam, šajā klubā aizvadot savas karjeras spilgtākos gadus. Viņš piecos gados nospēlēja 131 spēli, gūstot desmit vārtus.

Vēl futbolista karjerā viņš spēlēja Madrides "Atletico" sastāvā, tieši no šīs komandas principiālā darījumā pārceļoties uz "Real". Tāpat viņš pārstāvēja Milānas "Inter" komandu, kā arī klubus Argentīnā, Meksikā un Urugvajā.

Solari ir aizvadījis arī 11 mačus Argentīnas izlasē, gūstot vienus vārtus.

Trenera karjeru viņš uzsāka 2013.gadā, trenējot "Real" jauniešus, bet pēc trīs gadiem kļuva par kluba otrās vienības stūrmani. Šobrīd viņam būs iespēja debitēt arī galvenajā komandā.

Spāņu mediji jau iepriekš prognozēja, ka Lopetegi atstās savu amatu, ņemot vērā komandas neveiksmīgo sezonas sākumu, turklāt svētdien principiālā cīņā madridieši ar 1:5 cieta neveiksmi pret "Barcelona".

Tāpat iepriekš izskanēja baumas, ka spāņa vietā stāsies 49 gadus vecais itāļu speciālists Antonio Konte, kurš vēl vasarā pretrunīgā veidā tika atlaists no Anglijas kluba Londonas "Chelsea".

Tikmēr Konte "Chelsea" klubā strādāja no 2016. līdz šim gadam. Pirmajā sezonā viņš ar to kļuva par Anglijas čempionu, tomēr otrā sezona tika noslēgta vien piektajā vietā. Tas neļāva "Chelsea" kvalificēties UEFA Čempionu līgas turnīram. Šovasar itālis tika atlaists, bet solīja Londonas klubu sūdzēt tiesā, jo "Chelsea" bojājis viņa tēlu un karjeru, speciālistu atlaižot brīdī, kad citos klubos treneru vakances jau bijušas aizņemtas.

Konte savas karjeras laikā vadījis tādas arī vienības kā Turīnas "Juventus" un Itālijas nacionālo izlasi, kuru 2016.gada Eiropas čempionātā aizveda līdz ceturtdaļfinālam.

Madrides "Real" vasarā piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, jo uz "Juventus" devās tā lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, bet no galvenā trenera posteņa aizgāja slavenais francūzis Zinedins Zidāns, kura vietā stājās Lopetegi.

"Real" ar 14 punktiem desmit spēlēs Spānijas čempionāta kopvērtējumā atrodas tikai devītajā vietā, kamēr UEFA Čempionu līgas G grupā Madrides klubs ar sešiem punktiem divos mačos ir otrais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu