NVA direktore: vidējā alga "uz rokas" Latvijā tuvojas 1000 eiro mēnesī (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone
Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone Foto: Zane Bitere/LETA

LNT raidījumā "900 sekundes" Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone paudusi, ka, pēc novērojumiem, Latvijā vidējā alga neto jeb "uz rokas" tuvojas 1000 eiro mēnesī.

"Nesen piedalījos diskusijā, kur izskanēja algu jautājums."

"Izskanēja viedoklis, ka patiesībā vidējā alga varētu būt augstāka nekā tā šobrīd ir statistiski identificēta."

"Ja mēs runājam, ka vidējā bruto alga ir sasniegusi 1000 eiro mēnesī, tad pēc novērojumiem varam spriest, ka vidējā alga neto patiesībā tuvojas 1000 eiro mēnesī," teica Simsone.

NVA direktore intervijā arī atklāja, ka pieaug ārvalstīs dzīvojošo Latvijas pilsoņu interese par darba iespējām Latvijā - tas varētu būt skaidrojams ar darba tirgus sakārtošanos un atalgojuma palielināšanos.

NVA speciālisti novērojuši, ka nereti Latvijas diaspora dzīvo ar domu par tādu Latviju, kāda tā bija viņu izceļošanas brīdī. Tāpēc ir svarīgi sniegt aktuālo informāciju par valsti šodien.

Simsone arī atzina, ka NVA iestājas par atalgojuma norādīšanu darba sludinājumos. Aģentūras ieskatā, tas padarītu darba tirgu caurspīdīgāku.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu