Čehijā sākušās debates par viendzimuma laulību legalizāciju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
A participant poses next to a wedding studio during a lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT) pride parade to support same-sex marriage in Taipei, Taiwan, October 27, 2018. REUTERS/Tyrone Siu     TPX IMAGES OF THE DAY
A participant poses next to a wedding studio during a lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT) pride parade to support same-sex marriage in Taipei, Taiwan, October 27, 2018. REUTERS/Tyrone Siu TPX IMAGES OF THE DAY Foto: TYRONE SIU/REUTERS

Čehijas parlamenta apakšpalāta sākusi debates par likumprojektu, kas dotu viendzimuma pāriem tiesības laulāties.

Likumprojektu izstrādājuši politiķi no dažādām partijām un to atbalsta Čehijas premjerministra Andreja Babiša valdība.

Ja šis likumprojekts tiks apstiprināts, Čehija kļūs par pirmo Eiropas Savienības (ES) postkomunistisko dalībvalsti, kurā legalizētas geju un lesbiešu laulības.

Čehijā jau kopš 2006. gada geju un lesbiešu pāri var oficiāli reģistrēt partnerattiecības, bet viendzimuma laulības līdz šim ir aizliegtas.

Vairums ES rietumvalstu legalizējušas homoseksuāļu laulības vai arī viendzimuma pāru tiesiskas partnerattiecības vienā vai citā formā. Bloka austrumvalstīs šīs tiesības ir krietni ierobežotākas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu