Šoziem autoceļus sola "sālīt" mazāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

1. novembrī atbildīgajiem autoceļu uzturēšanas dienestiem oficiāli sākusies ziemas sezona, un tai šogad atvēlēti nepilni 30 miljoni eiro. Ceļu tīrība un apledojums ir galvenie faktori, kas rudenī un ziemā var radīt bīstamas situācijas - stāsta LNT Ziņas.

Atbildīgie dienesti darbam sagatavojuši 642 ziemas tehnikas vienības – autogreiderus, ekskavatorus, traktorus un buldozerus. Šogad autoceļu uzturētājs ieviesis arī jauninājumus un sola, ka šajā ziemas sezonā autovadītāji uz ceļiem vairs neredzēs tik daudz sāls.

Šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, mēs esam samazinājuši šo kaisīšanas platumu. Ja līdz šim ceļš tika kaisīts visa ceļa platumā, tad šogad šis kaisīšanas platums ir samazināts par diviem metriem," teic Raitis Nešpors, VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" valdes priekšsēdētājs.

Tikmēr Valsts policija vērš uzmanību tam, ka lielu atbildību par savu un citu satiksmes dalībnieku drošību jāuzņemas pašiem autovadītājiem un arī gājējiem.

Šogad uz valsts autoceļiem gājis bojā jau 121 cilvēks, trešdaļa no tiem ir tieši mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki. Turklāt iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka, par spīti policijas reidiem un brīdinājumiem, šoferīši bieži vien grēko un brauc ar ziemai nepiemērotām riepām - informē LNT Ziņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu