Desmitiem Tartu slimnīcas darbinieku inficējušies ar retu kašķa veidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kašķa ērce
Kašķa ērce Foto: Natural History Museum/Scanpix

Tartu universitātes slimnīcā konstatēts kašķa uzliesmojums, inficējoties 44 slimnīcas darbiniekiem - vēsta portāls Postimees.

Oktobra sākumā slimnīcā iestājies pacients, kurš arī izraisījis infekcijas uzliesmojumu.

"Viņa klīniskā aina bija tik netipiska, ka kašķis netika diagnosticēts," norādījis Infekcijas kontroles dienesta direktors Matī Maijmets. Tā kā pacients ārstējies ādas slimību klīnikā, slimnīcas galvenajā ēkā un vēl tika operēts, saskarē ar šo pacientu nonākuši daudzi slimnīcas darbinieki.

Pašlaik neviena slimnīcas nodaļa neesot slēgta, jo neviens cits pacients ar kašķi neesot inficējies. "Šis ir ļoti reti sastopams kašķa veids, kurš izplatās ar pieskārieniem," atklāja Maijmets.

Slimnīcas pārstāvji norāda, ka sazināsies ar pacientiem, kuri bijuši saskarē ar medicīnas personālu. Tiem slimnīcas pacientiem, kuriem ir radušas aizdomas par inficēšanos ar kašķi, iesaka sazināties ar ģimenes ārstu.

Tartu universitātes slimnīcas pārstāvji norādījuši, ka 44 saslimušie darbinieki tiekot ārstēti un pašlaik nevienu citu inficēt nevar.

Pacients, no kura sācies kašķa uzliesmojums, joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā, jo viņam konstatētas ļoti nopietnas veselības problēmas. Viņš ir izolēts no citiem pacientiem.

Slimnīca veic papildus pasākumus, lai nepieļautu tālāku kašķa izplatīšanos. Tāpat tiek vēstīts, ka pacientiem un viņu tuviniekiem, kuri ierodas slimnīcā, inficēšanas ar kašķi nedraudot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu