Par godu simtgadei dobelniece jaundzimušajiem uzada 100 vilnu zeķu pārus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par godu Latvijas simtgadei Dobeles iedzīvotāja Janīna noadījusi simts vilnas zeķītes jaundzimušajiem - vēsta TV3 raidījums Bez Tabu

Čaklā rokdarbniece vietnē Facebook pamanījusi, ka Dobeles dzemdību nodaļai noderētu vilnas zeķītes, tāpēc pirms desmit nedēļām pieņēmusi izaicinājumu brango skaitu zeķu sagādāt.

Janīna priecājas, ka dāvanu var pasniegt tieši Dobeles dzemdību namam, jo tur dzimuši Janīnas deviņi mazbērni. Pirmo zeķi viņa uzadījusi 3. septembrī. Atceras, ka prieks bijis liels, tāpēc nevienu brīdi neesot vēlējusies darbam atmest ar roku.

Neviens no simts zeķu pāriem neatkārtojas, katrs ir unikāls, un daļā no tiem parādās arī latvju zīmes. Neviens no tuviniekiem nepalīdzējis – ar darbu tikusi galā pati, bet svarīgs bijis mājinieku atbalsts.

Janīnas vīrs Jānis atbalstījis sievas ideju par dāvanu mazuļiem. Stāsta, ka gatavojis sievai brokastis, pusdienas un vakariņas, lai viņa varētu mierīgi adīt. Zeķītes tapušas Janīnas iemīļotajā atpūtas krēslā. Ieslēgusi televizoru un ar vienu aci skatījusies iemīļotās pārraides, bet ar otru cakinājusi zeķes.

Nodaļas vecākā māsa Inta Kaupiņa ir priecīga par Janīnas čaklumu, apgalvojot, ka zeķītes patiesi noderēšot.

"Vilnas zeķītes ir bēbīšu "must have", jo termoregulācija vēl nav izteikta un kājas ļoti bieži salst," atklāj Dobeles dzemdību nodaļas vecākā māsa Inta Kaupiņa. "Zeķītes ir tās, kas bērnam vajadzīgas jau no pirmajās stundām pasaulē."

Vidēji Dobeles dzemdību namā mēnesī pasaulē nāk četrdesmit bērniņu. Tas nozīmē, ka tieši novembrī, svētku mēnesī, lielākā daļa zeķīšu jau sildīs mazuļu pēdiņas - stāsta raidījums Bez Tabu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu