Tikai sievietēm: Legante, Lapiņa, Caune un citas slavenas dāmas aizsākušas jaunu iniciatīvu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vika Anisko

Sieviešu treniņš ķermenim un prātam - tā ir sievietēm veltīta iniciatīva, kuru sadarbībā ar A.R. sporta studiju aizsākušas tādas sabiedrībā pazīstamas personas kā Karlīna Caune, Ginta Lapiņa, Dagmāra Legante-Celmiņa, Dace Alpa, Grēta Gorjučko un Katrīna Puriņa-Liberte.

Aizvadītajā mēnesī notikušajā iniciatīvas pasākumā Sieviešu treniņš ķermenim un prātam jeb Girl Power - tikai sievietēm kopīgi sanāca ne mazums sabiedrībā zināmu un mazāk pazīstamu sieviešu, kuras vēlējās noskaidrot, ko šis jaunais projekts varētu sniegt tieši viņām. Nav noslēpums, ka garīgā un fiziskā veselība iet roku rokā, jo "veselā miesā - vesels gars" un šķiet, ka tas ir visiem sen zināms fakts, tomēr vai mēs visi par savu veselību rūpējamies pietiekami? 

Uzturs, sports, harmonija, miers, laime - tās ir neatņemamas sastāvdaļas, un sarakstu droši vien var turpināt, tomēr ir svarīgi saprast, ka visām šīm lietām ir jābūt līdzsvarā, lai mēs justos labi savā ķermenī un dzīvotu saskaņā ar savu prātu.

» Supermodele Ginta Lapiņa atklāj, kā viņai "nospīdējis" kļūt par modeli

Kā var noprast no nosaukuma, treniņi paredzēti ne tikai ķermenim. Pirmā daļa bija veltīta veselību un ķermeni nostiprinošiem fiziskajiem vingrinājumiem, bet otrā - zināšanām un garīgajam līdzsvaram. Fiziskos treniņus vada pieredzējušais A.R. sporta studijas treneris Artūrs Sārtaputns. Viņam ir laba pieredze, vadot treniņus, kuri palīdz atgūt fizisko formu jaunajām māmiņām. Šajā treniņu ciklā Artūra uzdevums ir sabalansēt vingrinājumus tā, lai tie būtu izpildāmi bez iepriekšējas fiziskās sagatavotības, bet tai pašā laikā sniegtu vēlamo rezultātu.

Foto: Vika Anisko

» Profesors Danilāns par veselību: skrienu trīsdesmit kilometru, un man nekas nekaiš

"Šie treniņi ir domāti visām sievietēm, bez vecuma ierobežojuma," sarežģītības līmeni komentē viena no projekta iniciatorēm un mentorēm Karlīna Caune. "Šīs treniņu grupas ideja ir motivēt sievietes atrast laiku sev, rūpēties par sevi un rezultātā justies labāk."

Foto: Vika Anisko

Treniņa otrajā daļā notiek diskusija. Dalībnieces apmainās ar zināšanām, dalās savā pieredzē, kā arī iztirzā aktuālas problēmas. Mentors rūpējas par to, lai diskusijas būtu konstruktīvas. "Bez uztura lekcijas un kopīga treniņa mēs dalāmies personīgajā pieredzē. Runājam ne tikai par to, kā sevi motivēt un rūpēties par sevi, bet arī kā tas ir - "ieskriet sienā," procesu komentē Karlīna.

Arī citas projekta iniciatores uzsver, ka šo treniņu unikālu padara tieši visaptverošā treniņa forma. "Šajā treniņā mani uzrunā tas, ka mēs kopjam ne tikai savu ķermeni, bet arī prātu. Mums ir jāatceras, ka viss ir vienots. Trenējoties ir jābūt šo divu pozīcīju līdzsvaram. Un mēs to meklējam. Šķiet, ka esam atradušas tādu konceptu, lai iedvesmotu arī citas sievietes!" ir pārliecināta cita projekta iniciatore Katrīna Puriņa-Liberte.

Foto: Vika Anisko

"Manuprāt, sieviešu treniņš ir vairāk nekā vienkārši treniņš, tā ir vēlme izmainīt sevi ārēji un iekšēji. Tā ir dalīšanās, atklātība un rūpes par sevi un pārējiem. Un, protams, tas ir spēks - sieviešu spēks!" piebilst Vita Anisko.

Diena tika aizvadīta jautrā un pozitīvā gaisotnē, lai gan dāmas arī nopietni klausījās speciālistu teikto un cītīgi strādāja, gūstot noderīgu pieredzi un ieskatu, kā pareizi sabalansēt uzturu, sportu un stabilizēt prātu.

Šāda veida saliedētības pasākumi ir labs veids, kā rast viedokļu apmaiņu, izmēģināt spēkus, izmēģinot dažādas fiziskas slodzes, saprast, ko tu vari, ko nevari, un uz ko tiekties. Pats galvenais ir noskaidrot, vai tavs prāts un ķermenis tik tiešām atrodas harmonijā, vai tomēr vēl ir vērts piestrādāt?

Foto: Vika Anisko

Fotogalerija: Girl Power - sieviešu treniņš 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu