Meduza galvenais redaktors atzīst, ka, iespējams, seksuāli uzmācies kolēģa sievai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roka. Ilustratīvs attēls.
Roka. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā bāzētā krievu tīmekļa medija Meduza galvenā redaktora amatā atgriezies Ivans Kolpakovs, kurš no šī posteņa uz laiku bija atstādināts pēc tam, kad viņam bija izteiktas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, izdevuma redakcija pavēstīja sociālajā tīklā Facebook.

Izdevuma dzimšanas dienas svinību laikā Kolpakovs, būdams alkohola reibumā, pieskāries kolēģa laulātās draudzenes sēžai, pastāstīja redakcijā.

"Šajā ballītē tu esi vienīgā, kuru es varu "harasēt", un man par to nekas nebūs," sacījis Kolpakovs un aizgājis.

"Par šiem notikumiem mēs zinām pēc jaunietes teikā. Mums nav iemesla viņai neticēt. Ivans neatceras, kas tieši noticis, bet atzīst, ka kaut kas tāds varēja notikt," teikts paziņojumā. Kolpakova apsūdzētāja vēlējusies palikt anonīma.

Par notikušo redkolēģijā pastāstījis jaunietes dzīvesbiedrs. Kolpakovs viņiem atvainojies. Pats Kolpakovs ierosinājis atstādināt sevi no pienākumu pildīšanas, paziņoja redakcijā.

Lēmuma pieņemšanai 4. novembrī sasaukta direktoru padome.

"Padomei nav iemesla uzskatīt, ka Ivans Kolpakovs jebkad agrāk būtu atļāvies šādus gājienus. Vairums Meduza darbinieku, kurus iztaujāja padomes locekļi, izteicās par labu tam, ka Kolpakovs paliktu galvenā redaktora amatā, kaut arī viņa uzvedību ballītē atzina par nepieņemamu," teikts paziņojumā.

Par Kolpakova atstādināšanu tika paziņots 25. oktobrī. Galvenā redaktora pienākumus pildīja Meduza ģenerāldirektore Gaļina Timčenko.

Kolpakovs ir Meduza galvenais redaktors kopš 2016. gada.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu