Raunas iedzīvotāju pārsteidz soda kvīts par ātruma pārsniegšanu Francijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda Raunas iedzīvotāja Guna ir šokēta par saņemto vēstuli no Francijas. Tajā teikts, ka viņas vīrs Jānis šā gada 14. maijā pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu Francijā, vēsta raidījums Bez Tabu

Šobrīd iedzīvotāja jūtas bezspēcīga un kategoriski noliedz vēstulē rakstīto, īpaši tāpēc, ka ne viņa, ne vīrs nekad nav bijuši Francijā. 

Tāpat ievērības cienīgs ir fakts, ka sods saņemts par braukšanu ar automašīnu, kurai pielikta piekabe. Guna smīnot stāsta, ka piekabe domāta zivju ķeršanai, jo uz tās ir laiva. Ārpus Latvijas ar piekabi nemaz neesot braukts.

Vēstule saņemta no Francijā bāzētas aģentūras, kas atbildot par protokolu noformēšanu un soda piespriešanu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem. Minēts, ka ar piekabi braukts pa Francijas pilsētu Le Perthus. Atļautais braukšanas ātrums pārsniegts par 15 km/h. Norādīts, ka brauciens noticis plkst. 19.30 vakarā. Guna atceras, ka 14. maijā, kas ir pirmdiena, abi ar vīru bijuši darbā un vakaru pavadījuši mājās.

"Skatoties uz šo vēstuli, brīžiem šķiet, ka 50% tā tiešām ir iestāde, bet 50% kāda hakeru banda, jo sodam pat nav pievienota radara bilde," uzskata Guna, piebilstot, kādu gan bildi varētu pievienot, ja sods esot pilnīgi nepamatots.

Tāpat Gunas acīs pastiprinātu neuzticību viešot valoda, kādā vēstule rakstīta. Tajā nezināmu iemeslu dēļ norādīti laimes vēlējumi, tāpat nosūtīta vēstules kopija, nevis oriģināls dokuments, kā arī vēstulē pieļautas vairākas kļūdas. Tiesa, vēstule no Francijas saņemta latviešu valodā.

Skaidrības labad saņemto ziņojumu Bez Tabu lūdz uzlūkot Francijas vēstniecības pārstāvim un noskaidro, ka protokols ir autentisks un nekas neliecinot par krāpnieciskiem nolūkiem. Tai pat laikā Valsts policijas pārstāve informē, ka gadījumos, kad autovadītājs nonācis strupceļā, saņemot nepamatotas soda kvītis, valsts nekādi palīdzēt situāciju skaidrot nevarot.

"Mums nekādu iespēju ar vēstules sūtītāju sazināties nav, tas ir jādara pašai personai, kura vēstuli saņēmusi," ziņo Valsts policijas pārstāve Vineta Mistre.

Jebkura dalībvalsts var piekļūt vienotai Eiropas datubāzei, kurā norādīta informācija par transportlīdzekļiem un to īpašniekiem. Runājot par protokola noformējumu, Valsts policijas pārstāve saprot, ka var rasties mulsums, taču tas skaidrojams ar to, ka normatīvie akti katrā valstī ir citādāki, līdz ar to arī protokola noformējums un prasības ir atšķirīgas.

Pēc raidījuma iesaistīšanās situācijā Francijas vēstniecībā tomēr noskaidrots, ka notikusi tehniska kļūme. Šobrīd protokols ir anulēts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu