"Lightining" ceturtā uzvara pēc kārtas, Perisam 700. punkts karjerā "Wild" uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Zeks Periss ceturtdien guva savu 700. punktu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), regulārā čempionāta mačā kaldinādams Minesotas "Wild" komandas uzvaru.

"Wild" hokejisti viesos ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja nesen treneru maiņu piedzīvojušo Losandželosas "Kings".

Periss šajā mačā vispirms atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet pēc tam otrā perioda 15.minūtē panāca 2:1, gūdams savu 700.punktu NHL karjerā. Šīs robežas sasniegšanai viņam bija vajadzīgas 14 sezonas un 887 spēles.

"Vienmēr ir patīkami sasniegt kādu robežu. Tā ir kā balva par smago darbu. 700 punkti ir diezgan labs rezultāts," pēc mača atzina Periss.

No Minesotā dzimušajiem hokejistiem Periss ir piektais, kurš sasniedzis šādu robežu. Viņš karjeras laikā guvis 339 vārtus, kas ir labākais rezultāts starp šobrīd aktīvajiem amerikāņu uzbrucējiem.

"Wild" šo maču sagaidīja skumjās noskaņās, jo trešdien pēc cīņas ar vēzi 78 gadu vecumā mira komandas dibinātājs Bobs Nēgels juniors.

Tāpat uzvaru ceturtdien izcīnīja Austrumu konferences līdere Tampabejas "Lightning", kas mājās ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) guva virsroku pār Ņujorkas "Islanders".

"Lightning" hokejisti uzvarējuši četros mačos pēc kārtas.

Tikmēr rezultatīvi noslēdzās mačs, kura viena no Rietumu konferences vadošajām komandām Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar 8:5 (1:1, 5:3, 2:1) uzvarēja Bostonas "Bruins".

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Bo Horvats.

Savukārt Floridas "Panthers" mājās ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pārspēja Edmontonas "Oilers", kuru savā laukumā nebija uzveikusi kopš 2002.gada 8.marta.

Jau ziņots, ka Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar rezultātu 6:5 (3:3, 1:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Monreālas "Canadiens", izcīnot otro uzvaru pēdējās trīs spēlēs.

Uzvaras vārtus papildlaikā iemeta somu aizsargs Rasmuss Ristolainens.

NHL Austrumu konferences līderpozīcijā ar 25 punktiem 16 spēlēs ir Tampabejas "Lightning", kamēr piecus punktus zaudē Toronto "Maple Leafs". Savukārt Bufalo "Sabres" ar 18 punktiem 16 mačos ieņem sesto pozīciju.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 24 punktiem 15 spēlēs ir Nešvilas "Predators", par trim punktiem apsteidzot "Canucks" hokejistus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu