Dzejniece Māra Zālīte atgūstas pēc smagas traumas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte kādu laiku bija pazudusi no sabiedrības acīm, un tagad viņa izdevumam "Privātā dzīve" pastāstīja, kas noticis. 

Dzejniece atklāja, ka vasaras izskaņā esot piedzīvojusi sadzīviska rakstura negadījumu sava lauku īpašuma apkaimē, taču detalizētāk nelaimes apstākļus komentēt nevēlējās. 

"Šajā laikā ieguvu daudz atziņu, biju spiesta nomierināties. Nebija jābrauc vairs ne uz Ķīnu, ne Londonu, kā man bija plānots, ne arī uz Somiju, kur nesen iznāca mana grāmata. Pirms tam biju mērenā stresā - kā es to visu spēšu pārdzīvot? Un tad - tiku nolikta pie vietas, lai atpūšos un sataisos uz Lāčplēša 30. jubilejas izrādi," pastāstīja dzejniece. Tas gan prasījis zināmu piepūli, taču viņai izdevies - kā atzina Zālīte - ar tādu ieroču palīdzību, kas citu acīm palika paslēpti. 

Pagājušajā nedēļā Zālīte ieradās "Arēnā Rīga", lai noskatītos jauniestudējuma pirmizrādi rokoperai Lāčplēsis. Ārsts viņai to ļāvis apmeklēt ar noteikumu, ka Zālīte uz skatuves neklanīsies pārāk zemu. 

Fotogalerija: Māra Zālīte laiž klajā "Piecu pirkstu" otro grāmatu - "Paradīzes putni"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu