Deputāti apstiprina Saeimas komisiju izveidošanas noteikumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas ārkārtas sēdes laikā par pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas ārkārtas sēdes laikā par pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeima šodien ārkārtas sēdē apstiprināja parlamenta pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus.

Politiķis Mārtiņš Bondars (AP) debatēs par šo lēmumu mudināja nevilcināties ar Saeimas komisiju izveidi un iespējami ātrāk sākt darbu parlamentā. Viņš akcentēja, ka iepriekšējie Saeimas sasaukumi darbu komisijās sākuši ātrāk, nekā iecerēts šoreiz.

Tikmēr deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) pauda, ka parlaments vajadzības gadījumā varēs ņemt īsāku pārtraukumu starp sesijām. Viņš pārmeta Attīstībai/Par! (AP), ka tā ar līdzšinējās koalīcijas partneriem jau tikusies un diskutējusi par amatiem Saeimas komisijās. Savukārt KPV LV gribot izveidot stabilu valdību, akcentēja Kaimiņš.

Saeimas lēmums paredz, ka katrs deputāts varēs būt ievēlēts tikai vienā no likumdošanas komisijām. Šis nosacījums saistīts ar nepieciešamību, lai deputāti strādātu gan likumdošanas komisijās, gan arī tā dēvētajās "mazajās komisijās". Lai ievērotu šo principu, noteikumos minēti arī frakciju deputātu sadalījuma matemātiskie nosacījumi.

Tāpat paredzēts, ka Nacionālās drošības komisijā ievēlēs pa vienam deputātam no katras frakcijas un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā - pa diviem deputātiem no katras frakcijas.

Deputātu kandidatūras darbam parlamenta komisijās būs jāpiesaka līdz 15. novembrim pulksten 17, iesniedzot dokumentus Saeimas sekretāra biedrei Marijai Golubevai (Attīstībai/Par!).

Iepriekš parlamenta Prezidija un Frakciju padomes kopsēdē tika panākta vienošanās, ka par deputātu ievēlēšanu komisijās tiks balsots Saeimas sēdē 20. novembrī. Tomēr pēc tam vairāki politiķi ir aicinājuši balsojumu par komisiju sastāvu veikt agrāk, lai likumdevējs varētu sākt pilnvērtīgi strādāt.

Fotogalerija: Saeimas ārkārtas sēde

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu