Trampa pirmajā prezidentūras gadā naida noziegumu skaits ASV pieaudzis par 17%

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Donalda Trampa pirmajā prezidentūras gadā naida noziegumu skaits ASV pieaudzis par 17%, otrdien paziņojis ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

2017. gadā reģistrēti 7175 naida noziegumi, teikts FIB ziņojumā, norādot, ka 2016. gadā šādu noziegumu skaits sasniedza 6121.

Turklāt naida noziegumu skaits pieaudzis visās jomās - gan noziegumi, kas balstīti uz rasi, gan reliģiju, gan dzimumu, gan seksuālo orientāciju.

Noziegumi, kas balstīti uz rasi, galvenokārt pastrādāti pret afroamerikāņiem, bet noziegumiem, kas balstīti uz reliģiju, visbiežāk par upuriem krituši ebreji, liecina FIB publiskotie dati.

Kopējais naida noziegumu skaits 2017. gadā bijis augstākais kopš 2008. gada.

FIB neskaidroja šo kāpumu, kas sakrita ar vispārēju sociālās un politiskās spriedzes palielināšanos valstī.

Pēdējo nedēļu laikā ASV notikušas divas masu apšaudes, no kurām vienā tika nogalināti 11 ebreji, kā arī vairākiem ASV politiķiem un sabiedrībā zināmām personām tika nosūtītas vēstuļbumbas, no kurām neviena, par laimi, neeksplodēja. Vēstules ar spridzekļiem sūtīja kāds Trampa atbalstītājs Floridā.

"Šis ziņojums ir aicinājums rīkoties," runājot par FIB ziņojumu, sacīja ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Metjū Viteikers, solot to ņemt vērā.

"Tieslietu ministrijas galvenā prioritāte ir samazināt vardarbīgos noziegumus Amerikā, un naida noziegumi ir vardarbīgi noziegumi (..), mani sevišķi satrauc antisemītisku noziegumu skaita palielināšanās," norādīja Viteikers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu