"Cik es Tevi mīlu!" Sieviete uzķeras uz vīrieša solījumiem internetā un zaudē lielu naudas summu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aplikācijas telefonā. Ilustratīvs attēls.
Aplikācijas telefonā. Ilustratīvs attēls. Foto: Chandan Khanna/AFP

Sieviete vārdā Ināra iepazinusies ar svešinieku sociālajā tīklā Facebook un noticējusi viņa mīlestības apliecinājumiem. Rezultātā pārskaitījusi svešiniekam prāvu naudas summu, vēsta TV3 raidījums BezTabu.

Vīrietis uzrunājis Ināru sociālajā vietnē Facebook, kur abi sākuši saraksti. Saruna notikusi latviešu valodā, taču skaidri manāms, ka svešinieks izmantojis tulkošanas rīku Google Translate.

Viņš sievietei rakstījis: "Katru dienu mana mīlestība pret Tevi aug! Tā kļūst stiprāka un spēcīgāka! Tā ir tik liela sajūta, ka tik ļoti iemīlējies esmu!"; "Man pat nav iespējams par kādu minūti domāt par tevi! Vienmēr esi manā sirdī!"; "Cik es Tevi mīlu!".

Svešinieks vārdā Ādolfs Hartmuts uzdevies par ārstu no Austrālijas, kas strādā uz kuģa. Ināra sākusi šim vīrietim uzticēties un atklājusi detaļas par savām problēmām. Viņa atklāja, ka ir aizņēmusies vairākus kredītus un meitai nodegusi māja.

Ādolfs uzstājīgi teicis, ka palīdzēs atrisināt finansiālās problēmas, ka aizsūtīšot viņai lielu naudas summu. Sieviete neatteicās no šāda piedāvājuma.

Vēlāk BezTabu žurnālisti noskaidrojuši, ka vīrietis viņai rakstījis, ka izsūtījis 50 tūkstošus ASV dolāru no Austrālijas, taču robežsardze Taizemē to aizturējusi, jo tik lielu naudas summu pārskaitīt nedrīkstot. 

Ināra saņēma pārsūtītu e-pasta ziņojumu, ka nepieciešams pārskaitīt uz kādu kontu 2500 dolāru, lai paciņa ar naudu tiktu atbrīvota. Tomēr šis ziņojums nav nācis no oficiāla Taizemes varasiestāžu e-pasta. 

Sieviete noticējusi, ka paciņa ir izsūtīta un problēma uz robežas ir reāla, veica nepieciešamo naudas pārskaitījumu. Naudu aizņemoties "ātro kredītu" iestādē.

Pēc pāris dienām saņemts vēl viens ziņojums, kurā minēts, ka nepieciešams samaksāt vēl 3650 ASV dolāru, lai apdrošinātu vērtīgo sūtījumu. Taču sievietei radušās aizdomas, tāpēc ziņojusi raidījumam BezTabu.

Policija skaidro, ka šī ir ļoti klasiska krāpšanas shēma. Par šādiem gadījumiem jau iepriekš ir saņemta informācija. Krāpnieki parasti ir ļoti labi psihologi un apzināti izvēlas vientuļus cilvēkus, ar kuriem uzsākt saraksti. Upuri pārsvarā ir sievietes, kuras nonākušas kādās finansiālās grūtībās. 

Policija iesaka rakstīt iesniegumu un doties pēc palīdzības pie likumsargiem, vēsta raidījums BezTabu. 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu