Vairākās Saeimas komisijās ievēlēta vadība (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāti.
Saeimas deputāti. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien plenārsēdē apstiprināja deputātus darbam komisijās. Vairākas komisijas jau sanākušas uz pirmo sēdi un ievēlējušas vadību.
 

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja amatā šodien tika ievēlēts Jānis Bordāns (JKP).

Par Juridiskās komisijas priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Aldis Gobzems (KPV LV).

Komisijas sekretāra amatā ievēlēts Valērijs Agešins (S).

Kā ziņots, kopā ar jau minētajiem deputātiem Saeimas Juridiskajā komisijā darbosies arī Jūlija Stepaņenko, Ralfs Nemiro (KPV LV), Juta Strīķe (JKP), Vita Anda Tērauda (AP), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Gundars Daudze (ZZS) un Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Par Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju otrdien tika ievēlēts deputāts Mārtiņš Bondars (AP).

Par priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts parlamentārietis Atis Zakatistovs (KPV LV).

Komisijas sekretāres amatā tika ievēlēta deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amatā šodien tika ievēlēts deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Kaimiņš šajā amatā tika apstiprināts vienbalsīgi.

Nākamā komisijas sēde notiks ceturtdien, 22. novembrī, pēc Saeimas sēdes. Kaimiņš pēc ievēlēšanas šajā amatā skaidroja, ka ceturtdien komisija vērtēs likumprojektus, kurus varētu pārņemt šajā sasaukumā. Kaimiņš arī pauda pārliecību, ka komisija turpmāk varētu raitāk vērtēt likumprojektus un strādāt blīvākā grafikā.

Starp būtiskajiem jautājumiem Kaimiņš minēja ieceri par to, ka sabiedriskajiem medijiem jāpamet reklāmas tirgus, mediju ombuda izveidi, kā arī nepieciešamību likt lielāku akcentu uz tiesībsarga ieteikumiem.

Taujāts par iespēju, ka komisiju vadība varētu mainīties pēc valdības apstiprināšanas, Kaimiņš atbildēja, ka nekas nav akmenī cirsts.

Priekšsēdētāja vietnieka amatā apstiprināts parlamentārietis Boriss Cilevičs (S).

Savukārt komisijas sekretāra amatā ievēlēta deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Kopā ar jau minētajiem deputātiem Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā darbosies arī Vladimirs Nikonovs (S), Linda Liepiņa (KPV LV), Dace Rukšāne-Ščipčinska (AP), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Māris Kučinskis (ZZS) un Andrejs Judins (JV).

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja amatā šodien ievēlēts deputāts Sergejs Dolgopolovs (S).

Uz priekšsēdētāja amatu pretendēja arī deputāts Tālis Linkaits (JKP), kurš vēlāk tika ievēlēts par priekšsēdētāja vietnieku.

Par Dolgopolovu priekšsēdētāja amatā balsoja septiņi deputāti, bet par Linkaiti - divi. Balsošana par priekšsēdētāju notika ar vēlēšanu zīmēm.

Savukārt komisijas sekretāra amatā ievēlēts deputāts Ēriks Pucens (KPV LV).

Šajā komisijā strādā arī deputāti Karina Sprūde (KPV LV), Uldis Budriķis (JKP), Inese Ikstena (AP), Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK), Viktors Valainis (ZZS), Inga Goldberga (S) un Regīna Ločmele-Luņova (S).

Saeimas Ārlietu komisiju vadīs deputāts Rihards Kols (VL-TB/LNNK).

Par komisijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), bet sekretāra amatu ieņems - Inese Voika (AP).

Kola kandidatūru atbalstīja septiņi klātesošie deputāti, proti, visi, izņemot "Saskaņas" pārstāvjus.

Komisijā darbosies arī Nikolajs Kabanovs (S), Jānis Tutins (S), Didzis Šmits (KPV LV), Linda Ozola (JKP), Artis Pabriks (AP), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) un Uldis Augulis (ZZS).

Nākamā Ārlietu komisijas sēde notiks nākamnedēļ.

Par parlamenta Eiropas lietu komisijas vadītāju šodien ievēlēta Vita Anda Tērauda (AP).

Tēraudas kandidatūra tika atbalstīta vienbalsīgi.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieka amatu ieņems Gatis Eglītis (JKP), bet sekretāra amatu - Igors Pimenovs (S). Arī par šīm amatpersonām domstarpību deputātiem nebija.

Komisijā strādās arī Boriss Cilevičs (S), Sergejs Dolgopolovs (S), Jūlija Stepaņenko (S), Aldis Blumbergs (KPV LV), Atis Zakatistovs (KPV LV), Tālis Linkaits (JKP), Reinis Znotiņš (JKP), Marija Golubeva (AP), Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), Edvīns Šnore (VL-TB/LNNK), Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un Edgars Rinkēvičs (JV).

Šonedēļ paredzētas Eiropas lietas komisiju sanāksmēs, vienā no kurām paredzēts pārrunāt organizatoriskus darbus, bet vēl vienā - apstiprināt valdības pozīcijas Eiropas Savienības sanāksmēm.

Par Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāju ievēlēta deputāte Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK).

Viņas kandidatūra tika atbalstīta vienbalsīgi.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks būs Vitālijs Orlovs (S), kurš iepriekšējos sasaukumos vadīja šo komisiju. Uz šo amatu pretendēja arī Linda Ozola (JKP), tomēr vairākuma atbalstu guva Orlovs, par kuru nobalsoja 11 deputāti.

Savukārt komisijas sekretāra amatu ieņems Aldis Adamovičs (JV).

Tāpat komisijā darbosies Artūrs Rubiks (S), Artuss Kaimiņš (KPV LV), Ramona Petraviča (KPV LV), Normunds Žunna (JKP), Andris Skride (AP), Ilmārs Dūrītis (AP), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Jānis Vucāns (ZZS), Janīna Jalinska (ZZS) un Ainars Latkovskis (JV).

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju vadīs parlamentārietis Andrejs Judins (JV).

Par komisijas priekšsēdētāja vietnieku šodien ievēlēts Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), bet par sekretāru - Armands Krauze (ZZS).

Judina kandidatūru atbalstīja visi deputāti, izņemot "Saskaņas" parlamentāriešus.

Šajā komisijā strādās arī Nikolajs Kabanovs (S), Regīna Ločmele-Luņova (S), Vladimirs Nikonovs (S), Evija Papule (S), Janīna Kursīte (KPV LV), Ieva Krapāne (KPV LV), Jānis Bordāns (JKP), Dagmara Beitnere-Le Galla (JKP), Evita Zālīte-Grosa (JKP), Artis Pabriks (AP), Artūrs Toms Plešs (AP), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) un Raimonds Bergmanis (ZZS).

Aizejošās valdības zemkopības ministrs, deputāts Jānis Dūklavs (ZZS) šodien ievēlēts par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāju.

Dūklava ievēlēšanu atbalstīja 12 deputāti. Uz priekšsēdētāja amatu bija izvirzīta arī Krišjāņa Feldmana (JKP) kandidatūra, taču viņš saņēma tikai divas balsis. Balsošana par priekšsēdētāju notika ar vēlēšanu zīmēm.

Par komisijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Feldmans, bet par sekretāru - Ivars Zariņš (S).

Šajā komisijā strādās arī Artūrs Rubiks (S), Jānis Urbanovičs (S), Janīna Kursīte (KPV LV), Jānis Vitenbergs (KPV LV), Sandis Riekstiņš (JKP), Daniels Pavļuts (AP), Artūrs Toms Plešs (AP), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Armands Krauze (ZZS) un Aldis Adamovičs (JV).

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītāja amatā ievēlēts deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV).

Ģirģens amatā tika ievēlēts ar pārliecinošu klātesošo deputātu vairākumu, saņemot 14 balsis.

Par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēta parlamentāriete Juta Strīķe (JKP).

Komisijas sekretāra amatā apstiprināta deputāte Ilze Indriksone (VL-TB/LNNK).

Publisko izdevumu komisijā strādā arī deputāti Uldis Augulis (ZZS), Iveta Benhena-Bēkena (KPV LV), Mārtiņš Bondars (AP), Krišjānis Feldmans (JKP), Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), Andrejs Klementjevs (S), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Juris Rancāns (JKP), Ivans Ribakovs (S), Ļubova Švecova (S), Viktors Valainis (ZZS), Jānis Vitenbergs (KPV LV), Inese Voika (AP) un Ivars Zariņš (S).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu