Austrijas kanclers: Migrācijas ierobežošana ir instruments antisemītisma apkarošanā (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.
Austrijas kanclers Sebastians Kurcs. Foto: AFP / Scanpix

Vienam no elementiem Eiropas cīņā ar pieaugošo antisemītismu jābūt nelegālās imigrācijas apturēšanai, trešdien Vīnē, uzrunājot Eiropas ebreju kopienu līderus, sacīja Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.

Konference, kuru Vīnē uzņēma Kurcs un kas veltīta antisemītisma un Izraēlai naidīgu tendenču apkarošanas problemātikai, pulcēja arī pētniekus un Eiropas Savienības (ES) amatpersonas.

"Spēcīgais imigrantu pieplūdums no musulmaņu valstīm var izraisīt nepatikšanas, tādas kā atšķirīga izpratne par Izraēlu vai antisemītiskas idejas, kādas mēs nevēlamies mūsu valstīs," sacīja Kurcs.

Viņš gan arī norādīja, ka antisemītiski uzskati nav saistīti tikai un vienīgi ar reliģisku ticību, bet tādi var būt arī daudziem cilvēkiem, kas nav reliģiozi.

ES tieslietu komisāre Vera Jourova sacīja, ka ES jāvērš spiediens pret imigrantiem, lai viņi pieņemtu Eiropas vērtības.

"Es baidos, ka cilvēki, kas ierodas Eiropā, negrib kļūt par austriešiem vai vāciešiem, viņi grib atvest arī savu kultūru un savas paražas," sacīja komisāre.

Vīnes konference ir daļa no Kurca centieniem uzlabot attiecības ar Izraēlu, kas atteikusies kontaktēties ar ministriem, kuri pārstāv Kurca konservatīvās Tautas partijas koalīcijas partnerus - galēji labējo Brīvības partiju.

Kurcs sacīja, ka citām ES valstīm vajadzētu sekot Austrijas piemēram un pārskatīt savu nostāju attiecībā uz daudziem ANO lēmumiem, kuros nosodīta Izraēlas politika pret palestīniešiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu