Kristīne Virsnīte par mammas lomu: Vienu brīdi es biju sagājusi šausmīgā sviestā

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunākajā žurnālā Ieva lasi sarunu ar raidījuma Māmiņu klubs vadītāju Kristīni Virsnīti. Kristīne runā par savu slimību, ģimeni un to, kā tas ir - tikt ar visu galā.

(..)

Kristīne Virsnīte jau vairākus gadus vada māmiņu raidījumu un stāsta, kā tas ir:

"Patiesībā es vispār neesmu tāda baigā mamma," viņa saka. "Ir sievietes, kuras ieraugi un saproti - lūk, viņa ir mamma ar lielo burtu! Viņa ķer kaifu no tā, ka visu laiku ir kopā ar bērniem. Apzinos, ka es absolūti tāda neesmu. Bet, iespējams, tāpēc es varu būt māmiņu raidījumā, lai rādītu citas mammu dzīves šķautnes. 

» Kristīne Virsnīte noskaidro: ko darīt, ja bērns vēlas dredus vai dīvaini ģērbties?

(..) Ļoti iespējams, tāpēc arī esmu tai raidījumā, ka man gribas to normālo pusi. Lai gan, jā, ļoti labi apzinos - tiklīdz man būtu tas normālais modelis, jau pēc nedēļas gribētu bēgt prom no tā. Tur jau tas paradokss - mēs gribam to, kā mums nav. Gribas parasto dzīvi, bet saproti, ka neesi parastās dzīves cilvēks. 

(..) Vienu brīdi es biju sagājusi šausmīgā sviestā. Man šķiet, ka vispār Latvijā sievietes iet sviestā ar garīgajiem meklējumiem. Kā mēs zinām, vēdiskā kultūra pie mums ļoti zeļ un plaukst. Un tad sāc iet uz visādām lekcijām, semināriem...

(..) Mums jāmācās menedžēt to dzīvi, kādā mēs reāli dzīvojam, nevis jākļūst par vēdiskajām sievietēm. 

Pie mums aizvien vairāk iesakņojas uzskats - ja tev nav laimīgas ģimenes, veselu bērnu un bagāta vīra, tad tev ir problēmas ar sievišķību, tad acīmredzot dzīvo nepareizi. Tas ir nenormāls spiediens, kas rada baigo vainas izjūtu." 

(..)

Visu interviju ar Kristīni Virsnīti lasi jaunākajā žurnālā Ieva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu