Rīgas transportā jauna balss - cik dienas vajadzīgas, lai ierunātu 2000 pieturas? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks.
Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks. Foto: Evija Trifanova/LETA

Gandrīz 20 gadus Rīgas sabiedriskajā transportā dzirdamas vienas un tās pašas vīrieša un sievietes balsis. Uzņēmums nolēmis tās mainīt, tagad būs dzirdama Arta Robežnieka balss, informē LNT raidījums 900 sekundes.

Žurnālista aptaujātie sabiedriskā transporta pasažieri norāda, ka ļoti svarīgi ir dzirdēt skaidri izrunātas pieturvietas. Īpaši nozīmīgi tas ir braucot svešā maršrutā. Viņi arī norāda, ka šo balsi vēlas dzirdēt patīkamu un neuzbāzīgu. 

Uzņēmuma Rīgas satiksme pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane sacījusi, ka jauna balss nepieciešama, lai visos transportos būtu vienota balss, kas ir jauna un mūsdienīga.

Pārstāve LNT žurnālistiem norādījusi, ka vienotā atlasē Arta balss ieguvusi vairākuma atbalstu, kam viņa arī piekritusi.

Divu dienu laikā Artim nācās ierunāt 2000 pieturu. Rezultātu viņš vēlas, lai vērtē paši Rīgas satiksmes klienti. Viņš saka, ka pieturu nosaukumus ierunājis - neitrāli, decentri un skaidri.

Šobrīd pāreja notiek pamazām. Jauno balsi varēs pakāpeniski sākt dzirdēt transportlīdzekļos sākot ar novembra beigām, vēsta 900 sekundes. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu