"Valmieras stikla šķiedra" deviņus mēnešus noslēgusi ar 8,76 miljonu eiro zaudējumiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Valmieras stikla šķiedras" grupa šā gada pirmos deviņus mēnešus strādājusi ar 8,76 miljonu eiro zaudējumiem, liecina biržā "Nasdaq Riga" iesniegtais sabiedrības neauditētais finanšu pārskats.

2017. gada pirmajos deviņos mēnešos "Valmieras Stikla šķiedras" grupa strādāja ar 6,64 miljonu eiro peļņu.

Tāpat šā gada deviņos mēnešos nedaudz sarucis uzņēmuma apgrozījums - no 97,59 miljoniem eiro 2017. gadā līdz 91,13 miljoniem eiro šogad.

"Valmieras Stikla šķiedras" vadības ziņojumā teikts, ka pēdējos mēnešos uzņēmums pastiprināti centies palielināt ražošanas apmēru ASV ražotnē "P-D Valmiera Glass USA Corp.". Sistemātiski strādāts pie dažādo celtniecības un montāžas defektu novēršanas, kā arī nozīmīgs darbs ieguldīts personāla atlasē un apmācībā. Tikai pēdējo divu nedēļu laikā redzami pirmie šī darba rezultāti.

Tajā pašā laikā uzņēmuma valde prognozē, ka pozitīvas tendences Amerikas uzņēmumā izdosies sasniegt vien 2019. gada jūlijā, līdz tam negatīvi ietekmējot un samazinot "Valmiera Glass Grupas" peļņu.

Uzņēmuma valde līdz ar to ir pārskatījusi kompānijas 2018. gada finanšu rezultātu prognozi, paredzot EBITDA 5,5 miljonu eiro un kopējos zaudējumus 12,5 miljonu eiro apmērā.

Valde ir pārliecināta, ka ar finansētāju, īpašnieku, konsultantu un darbinieku palīdzību "P-D Valmiera Glass USA Corp." finanšu un darbības situācija jau nākamā gada pirmajos ceturkšņos tiks uzlabota, pozitīvam peļņas rezultātam no 2019. gada jūlija mazinot šā gada zaudējumus un ļaujot rēķināties ar grupas peļņu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 125,864 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt grupas peļņa pieauga par 81,2%, sasniedzot 8,641 miljonu eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu