Simtgades uguņošanas izmaksas sasniegušas 370 000 eiro; patiesās izmaksas RD iepriekš neprecizējusi (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Simtgades uguņošanas un gaismas uzveduma "Saules mūžs" kopējās izmaksas izrādījušās par nepilniem 100 000 eiro lielākas par sākotnēji ziņoto un sasniegušas 370 000 eiro, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Sākotnēji Rīgas pašvaldības pārstāvji vēstīja, ka 18. novembra gaismas uzvedums "Saules mūžs" izmaksas ir 285 000 eiro, taču par projekta realizāciju bijuši vēl arī citi, mazāki iepirkumi.

285 000 eiro maksāti tikai par projekta realizāciju, bet iepriekš noslēgts arī 48 000 eiro vērts līgums par uzveduma mākslinieciskās koncepcijas izstrādi, bet vēl atsevišķi 37 000 eiro izmaksāti mūziķiem.

No valsts budžeta gaismas uzveduma rīkošanai piešķirti 200 000 eiro, bet Rīgas domes finansējuma daļa attiecīgi bijusi nevis 85 000 eiro, bet 170 000 eiro.

>> Simtgades uguņošanas atskaņas sociālajos tīklos: pusģībstošas dāmas, raudoši bērni un agresīvi seniori

LTV atzīmē - lai arī nepilnīgā informācija medijos klejojusi jau mēnesi, Rīgas dome nav to precizējusi. Lielākā summa neesot norādīta, jo mediji par šiem iepirkumiem neesot prasījuši, skaidrojuši pašvaldības pārstāvji.

Video: Simtgades svētku uguņošana

Fotogalerija: Simtgades svētku uguņošana

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu