Kalnciema ielā degušā grausta īpašnieki sākuši nama bīstamo daļu demontāžu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ugunsgrēkā cietušais sešstāvu grausts Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim.
Ugunsgrēkā cietušais sešstāvu grausts Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Kalnciema ielā 2B degušā grausta īpašnieki sākuši nama bīstamo daļu demontāžu, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai).

Viņš pastāstīja, ka Īpašuma departaments vakar izdevis lēmumu, kurā uzliek īpašniekiem par pienākumu demontēt nama bīstamās konstrukcijas. Pēc Burova paustā, īpašnieki šodien uzticētos darbus ir sākuši un rīt, 30. novembrī, departamenta, kā arī Rīgas pilsētas būvvaldes eksperti dosies apsekot darbu norisi.

Vienlaikus departaments gatavo Rīgas domes lēmumu par ēkas piespiedu sakārtošanu, kurā tiks atrunāti termiņi, kādos īpašniekiem jāveic nama pilnīga sakārtošana, atjaunošana vai vismaz iekonservēšana. Ja noteiktie pienākumi netiks pildīti - pašvaldība īpašniekiem par katru kavēto termiņu sāks piemērot līdz pat 10 000 eiro lielus sodus. Šādu sodu pašvaldība būs tiesīga uzlikt kaut vai katru nedēļu.

Rīkojumu par nama piespiedu sakārtošanu plānots skatīt 10. decembrī gaidāmajā Pilsētas īpašumu komitejas sēdē.

Jau vēstīts, ka 28. novembrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam izdevās likvidēt naktī uz 25. novembri izcēlušos ugunsgrēku sešstāvu graustā Rīgā, Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim.

Kvartālā starp Raņķa dambi, Kalnciema, Daugavgrīvas un Meža ielu, atrodas divas 20. gadsimta sākumā celtas dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 2708 kvadrātmetri. Abas ēkas jau daudzus gadus netiek apsaimniekotas un atzītas par B kategorijas vidi degradējošām būvēm.

Ugunsgrēks bija izcēlies 1787 kvadrātmetrus plašajā jūgendstila sešstāvu ēkā Kalnciema ielā 2b, bet blakus esošo 921 kvadrātmetrus plašo piecstāvu ēku Raņķa dambī 14 liesmas nav skārušas.

Ēkas Kalnciema ielā īpašnieks kopš šā gada 18. septembra pastarpināti caur SIA "K2B" un vēl vienu Latvijas firmu ir igauņu uzņēmums "Tradesman EU", kura juridiskā adrese reģistrēta Igaunijas nekustamo īpašumu projektu attīstīšanas un finansēšanas kompānijas "Novira Capital" biroju ēkā "Novira Plaza", Tallinā.

Savukārt ēku Raņķa dambī nopirkusi SIA "NC K2A", kas pieder pašai "Novira Capital".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu