100 dabas brīnumi: #100 Baltijas jūra

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

Gatavojoties Latvijas simtgadei, mēs, 25 Wolves komanda, esam apņēmāmies ik nedēļu pastāstīt un parādīt kādu no Latvijas dabas brīnumiem. Pēdējo gadu laikā esam centušies katru brīvu brīdi pavadīt Latvijas mežos, pļavās un purvos. Esam sakrājuši milzum daudz stāstu, bilžu un video par piedzīvoto, un vienubrīd sāka šķist, ka tā būtu laba ideja – padalīties ar tiem, kam tas varētu būt interesanti.

Šis nu ir tas gadījums, kad nonākšana pie uzstādītā galamērķa sagādā mazāku gandarījumu nekā ceļš uz to. Atklāti sakot, ar 100 dabas brīnumiem vēlējāmies sev radīt iemeslu brīvdienās, kad gribētos ilgāk pagulēt vai vispār nelīst ārā no mājas, saņemties un doties mežā. Te jāsaka lielākais paldies Elizabetei, kura man noticēja, atbalstīja, fotografēja un veica tekstu korekcijas. 

Foto: Baltijas jūra

Pēc divu gadu klejojumiem varu droši teikt, ka ir mainījies ne tikai mans viedoklis par Latvijas dabu, bet arī par cilvēka un dabas attiecībām.

Domājot par simto dabas stāstu, nebija nekādu šaubu, ka tas būs par Baltijas jūru, kura ir spilgts piemērs cilvēka un dabas attiecībām, diemžēl ne vienmēr no tās labākās puses.

Apmēram katrs ceturtais mūsu dabas stāsts līdz šim ir bijis saistīts ar jūru un Latvijas kontekstā ir grūti pārvērtēt Baltijas jūras vēsturisko, klimatisko un saimniecisko nozīmi.  Šis attēlu stāsts ļaus secīgi izsekot  piekrastei sākot ar, netālu no Lietuvas esošo Pusēnu kalna līdz Ainažu apkārtnes Randu pļavām.

Sekot līdzi 25 Wolves komandas aktivitātēm iespējams vietnē www.25wolves.com, kā arī sociālajos tīklos – Facebook un Instagram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu