Bunkus ģimene vērsusies tiesā pret Gobzemu; pats Gobzems atbild, ka "sabiedrībai jau viss sen skaidrs" (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus.
Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nogalinātā zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā ir iesniegusi prasību pret bijušo zvērināto advokātu, Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu (KPV LV) par nepatiesu cieņu un godu aizskarošu ziņu atsaukšanu un mantiskās kompensācijas piedziņu, aģentūrai LETA pavēstīja Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus.

Viņš norādīja, ka "jau pēc Mārtiņa nāves Gobzems vairākkārt viņu atklāti un publiski nomelnoja, kas, mūsuprāt, bija zemiska rīcība, zinot, ka Mārtiņš savu godu un cieņu aizstāvēt vairs nevarēja. Mārtiņa dzīves laikā Gobzemam acīmredzot drosmes nepietika. Ar šādu uzvedību Gobzems sabiedrībā kultivē nesodāmas agresijas kultūru un ar savu prasību ceram to iegrožot vismaz šajā gadījumā".

Kristaps Bunkus arī vērsa uzmanību uz to, ka pieteikumā tiesai ir iekļauta prasība par mantiskās kompensācijas piedziņu.

Ģimenes ieskatā, tā ir nepieciešama, lai "liktu atbildētājam [Gobzemam] aizdomāties par savas rīcības pareizību kaut vai no pragmatiska viedokļa [..]."

"Ko man tur komentēt daudz? Es domāju sabiedrībai tur sen jau viss skaidrs," uz apsūdzībām atbildējis Gobzems. "Es domāju sabiebrībai skaidrs, kas ir Bunkus ģimene."

Foto: Bunkus slepkavības vieta pēc pusmēneša

Foto: Māja Mežaparkā, kur mitinājās nošautais maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

Jau ziņots, ka Mārtiņš Bunkus tika nošauts 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

» Ķuzis: Bunkus slepkavības lietas izmeklēšana tuvojas noslēgumam

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija ir, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu