Raidījums: Par naudas izkrāpšanu apsūdzētais "Bior" darbinieks, iespējams, ir laboratorijas vadītājs Bartkevičs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iespējams, zušu iepirkumu lietā, kurā nesen prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu, apsūdzības vērstas pret zinātniskā institūta "Bior" pārtikas un vides izmeklējuma laboratorijas vadītāju Vadimu Bartkeviču, vēsta LTV raidījums "de facto".

Raidījuma rīcībā esošā informācija liek secināt, ka "Bior" bijušā direktora Rafaela Joffes starp apsūdzētajiem nav.

Apsūdzētais Latvijas pilsonis varētu būt cits "Bior" darbinieks - Vadims Bartkevičs, jo viņš skandalozā iepirkuma laikā bija zinātniskās padomes vadītājs.

Viņš uz raidījuma jautājumu pa savu pozīciju lietā atbildēja: "Es nevaru tagad komentēt, esmu komandējumā."

Bartkevičs turpina strādāt "Bior", vada pārtikas un vides izmeklējumu laboratoriju. "Bior" direktors Aivars Bērziņš raidījumam pastāstīja, ka Bartkevičs viņu par savu statusu informējis.

"Jā, par to viņš mani nesen informējis, bet man nav neviena vēstules, dokumenta vai informācijas no izmeklējošajam iestādēm," piebilda Bērziņš.

Jau ziņots, ka prokuratūra par naudas izkrāpšanu no valsts budžeta saistībā ar stikla zušu iepirkumiem sākusi kriminālvajāšanu pret zinātniskā institūta "Bior" darbinieku un diviem Lietuvas pilsoņiem, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu