Par viltus spridzināšanas draudiem notiesātas astoņas personas pēdējo divu gadu laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējo divu gadu laikā pārsvarā ar piespiedu darbu notiesātas astoņas personas, kuras paziņojušas par viltus spridzekļiem dažādos publiskos objektos, liecina aģentūras LETA apkopotie tiesu spriedumi.

Vidzemes rajona tiesa šogad novembrī piespriedusi 100 stundas piespiedu darba kādam vīrietim, kurš piezvanīja uz tālruni 112 un paziņoja, ka kādas mājas pagalmā atrodas automašīna, kura pēc pusstundas tiks uzspridzināta.

Zemgales rajona tiesa šogad jūlijā citam apsūdzētajam piesprieda 150 stundas piespiedu darba, jo viņš aiz garlaicības un ar nodomu izklaidēties paziņoja, ka Lielvārdē, Lāčplēša baznīcā atrodas bumba.

Ogres rajona tiesa janvārī kādai personai piesprieda 140 stundas piespiedu darba. Šī persona divas reizes piezvanīja uz policiju un paziņoja, ka vietējā Ogres tirdzniecības centrā ievietots spridzeklis.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pērn novembrī piemēroja 170 stundas piespiedu darba kādam apsūdzētajam, kurš paziņoja par spridzekli tirdzniecības centrā Origo. Šādā veidā tika traucēts tirdzniecības centra darbs un Centrālās dzelzceļa stacijas darbība.

Valmieras rajona tiesa pērn novembrī kādam apsūdzētajam piesprieda 250 stundas piespiedu darba. Viņš, būdams reibumā, lai atriebtos policijas darbiniekam saistībā ar citu kriminālprocesu, piezvanīja uz policiju un izteica draudus nogalināt šo likumsargu. Tāpat viņš piezvanīja uz tālruni 112 un paziņoja, ka Valmieras policijas iecirknī atrodas bumba.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pērn oktobrī piesprieda 32 dienas cietumā un 250 stundas piespiedu darba kādam vīrietim, kurš paziņoja par it kā ievietotu bumbu Origo un iepriekš bija paveicis kādu citu noziegumu.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pagājušā gada septembrī kādam apsūdzētajam piesprieda 380 stundas piespiedu darba. Viņš bija piezvanījis uz 112 un paziņojis, ka Origo atrodas spridzeklis, kuru aktivizēs, ja netiks izpildītas viņa prasības par automašīnas novietošanu Aleksandra Čaka ielā viņa personiskajām vajadzībām. Izmeklēšanā arī noskaidrojās, ka vīrietis bija veicis nelielu zādzību no Origo.

Rīgas rajona tiesa pagājušā gada martā piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu apsūdzētajam, kurš, būdams alkohola reibumā, paziņoja, ka Siguldā vietējā veikalā atrodas bumba.

Visos gadījumos tiesas uzlika par pienākumu apsūdzētajiem segt zaudējumus Valsts policijai, kas bija spiesta tērēt savus resursus reaģējot uz izsaukumu. Tāpat Origo gadījumos apsūdzētajiem bija jāsedz zaudējumi AS Pasažieru vilciens un VAS Latvijas dzelzceļš. Piemēram, vienā no šādiem gadījumiem apsūdzētajam bija policijai jāmaksā 353 eiro, bet Pasažieru vilcienam un Latvijas dzelzceļam attiecīgi 1094 eiro un 1543 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu