Gada rasols: Kuriozākās kriminālziņas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Pieķerti mīlnieki, kaņepju lauki, fotografēšanās kailam, automašīna upē un zagļa aizmigšana svešā mājā - tas viss 2018. gada laikā noticis Latvijas kriminālziņu lauciņā, kas, visticamāk, policijas darbinieku ikdienu padarījis par kripatiņu jautrāku. Taču reizēm arī par it kā niecīgiem vai neapzinātiem pārkāpumiem pienākas taisnīgs sods. 

Pensionāre pa logu izmet visu iedzīvi; lietā iesaistās specvienība

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz Noliktavas ielu, kur kāda pensionāre bija sarīkojusi nekārtības. Pa trešā stāva dzīvokļa loga lidojušas dažādas mantas, mēbeles un maisi, kas palēnām piepildījuši nama pagalmu. Cenšoties noskaidrot notiekošā iemeslus, likumsargi uzzināja, ka dienu iepriekš te jau paviesojusies gan policija, gan mediķu brigāde.

"Man saka - krimināllieta ierosināta!" Policija vēršas pret pensionāri par kaņepju audzēšanu

Foto: Reuters / Scanpix

Savukārt kādai citai pensionārei Dzidrai Bruzgulei no Viļānu novada Dekšāres pagasta gadu no gada dārzā aug kaņepes, taču šogad to dēļ ierosināta krimināllieta. Dzidrai Bruzgulei ir 72 gadi. Garām viņas mājām iet lauku ceļš, un pie ceļa nelielajā piemājas dārzā un vietām arī pagalmā auga kaņepes. Tās Dzidras dārzā bijušas jau no laika gala.

Šogad, pateicoties siltajai vasarai, tās bija saaugušas īpaši lielas. Līdz šim kaņepes nav sagādājušas problēmas un nav šķitušas nevienam aizdomīgas. Taču šovasar 27. augustā pie sievietes mājās ieradās Valsts policija no Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas.

Pārdaugavā raudoša sieviete nespēj iekļūt savās mājās, jo sajaukusi adresi

Savukārt Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot Pārdaugavā, pie kādas daudzdzīvokļu nama ieejas pamanīja raudošu sievieti. Aizdomās, ka viņa varētu būt cietusi, kārtības sargi nekavējoties apturēja operatīvo transportlīdzekli.

Piesteidzoties pie acīmredzami nelaimē nonākušās iedzīvotājas, noskaidrots, ka viņa nespēj nokļūt mājās. Izjautājot par sievietes mājokļa adresi, policisti atskārta, ka viņa visticamāk ir sajaukusi nama ieejas durvis. Tomēr pārrunu laikā dāma uzstāja, ka atrodoties pie pareizās kāpņu telpas.

Neparasta tikšanās: ģimene atgriežoties mājās, sastop zagli

                                                                                                                                                                                         Ilustratīvs attēls
                                                                                                                                                                                         Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāda ģimene Garkalnes novadā atgriežoties mājās, nejauši sastapās ar zagli, kurš jau devās prom ar automašīnu, kas tik tikko vēl stāvēja viņu sētā. Pēc neilgas pakaļdzīšanās, garnadzis avarēja un metās bēgt. 

Vīrietis ielaužas svešā mājā un aiziet gulēt

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz privātmāju Imantā. Zvanītājs stāstīja, ka redzējis vīrieti, kurš izsitis privātmājai logu un ielīdis iekšā ēkā - informē Rīgas Pašvaldības policija.

Nama vārtiņi bija aizslēgti, tādēļ kārtības sargi pārrāpās pār žogu un apsekoja ēku. Uzreiz bija redzams, ka viens no logiem ir izsists. Nedaudz vēlāk, viens no policistiem ielīda iekšā, savukārt otrs tikmēr vaktēja ārā, lai neļautu iespējamam kramplauzim izbēgt pa citu logu. Nama guļamistabā policists pamanīja vīrieti, kurš blakus gultai ir atstājis apavus, bet pats nolēmis nosnausties.

Cerot laimēt televizoru, students Vecrīgā uzņem savu kailfoto

Attēls no notikuma vietas 
Attēls no notikuma vietas Foto: Rīgas Pašvaldības policija

27. novembrī naktī Rīgas pašvaldības policijas Rīgas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci ievēroja kādu jaunu vīrieti vienā no vecpilsētas nomaļajām šķērsielām.

Jauneklis bija novilcis drēbes un pozēja, kamēr biedrs ar telefonu uzņēma fotogrāfijas. 

Iereibis pasažieris pēc desas griešanas autobusā ar nazi savaino rezerves šoferi 

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: freecandy13, CC BY-NC-ND 2.0

Pavisam nelāgs brauciens autobusā noticis Apes novadā, kur kāds iereibis pasažieris pēc desas griešanas autobusā ar nazi savainojis rezerves šoferi.

Vīrietis Ludzā iebrauc upē un pamet automašīnā pasažieri

Foto: Ivars Soikāns/LETA

Toties Ludzā kāds vīrietis ar auto iebraucis upē un pametis transportlīdzeklī esošu pasažieri. Autovadītājs Klusajā ielā uzbraucis tilta margām, nobraucis no tilta upē un pametis notikuma vietu.

Negadījumā dažādas traumas guvusi 1973. gadā dzimusī automašīnas pasažiere, kura nogādāta ārstniecības iestādē.

Pie pensionāres Zeltītes ierodas zagļi un iztukšo ledusskapi

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Kādu vakaru pensionāre vārdā Zeltīte skatījusies ziņas, kad pie viņas ieradušies zagļi un iztukšojuši ledusskapi. 

Zādzības dienā ap pulksten sešiem vakarā viņa beidza mazgāt veļu un devās skatīties ziņas.Tad pensionāre izdzirdējusi jocīgu troksni. Viņa apstaigāja visas istabas, bet trokšņa cēloni nenoskaidroja. Aizslēgusi ārdurvis, viņa atgriezās dziļāk mājā. Apsēdusies pie galdiņa, Zeltīte pa logu pamanīja divus vīriešus, kuri nāca viņas mājas virzienā. Drīz vīrieši sākuši klauvēt pie durvīm.

"Tik dēļ jums, daiļās dāmas!" Vīrietis alkohola reibumā izraisa avāriju, mēģinot stūrēt ar kājām

Kāds pavisam neveikls mēģinājums pievērst dāmu uzmanību sanācis kādam vīrietim, kurš pie spēkrata stūres sēdies reibumā. 

Mēģinājums iekarot dāmu sirdis beidzies ar sagrāvi, jo abas pasažieres, kurām, par laimi nekas nekaitēja, pēc avārijas devušās prom, kavalieri atstājot, tā teikt, pie sasistas siles. Izrādās, ka arī sasistais auto nav piederējis "kavalierim", bet gan viņa priekšniekam.

Viņi domāja, ka viņus neviens neredz, bet pašvaldības policija redzēja

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgas Pašvaldības policija publicējusi video, kurā redzami kadri ar dažādiem pārkāpumiem. Kādā video iemūžināti kaislei nodevušies mīlnieki. Šie ir tikai daži video materiāli, kādus savā ikdienā vēro pašvaldības policijas darbinieki, nākotnē plānots paplašināt teritorijas, kurās ieviesīs novērošanas sistēmas. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu