"Time" paziņojis savu "Gada cilvēku"

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

ASV žurnāls "Time" "Gada cilvēka" godā šoreiz cēlis četrus žurnālistus, tostarp Saūda Arābijas konsulātā Stambulā noslepkavoto Džamalu Hašogi, un laikrakstu "Capital Gazette", kur apšaudē jūnijā tika nogalināti pieci darbinieki.

"Time" redakcija gada cilvēka titulu piešķir kopš 1927. gada. Parasti šis tituls tiek piešķirts cilvēkam vai cilvēku grupai ar "vislielāko ietekmi uz gada notikumiem", kas var būt kā pozitīva, tā negatīva.

Šogad žurnāls "Gada cilvēka" titulu piešķīris "aizbildņiem un karam par patiesību". Tituls piešķirts Hašogi, filipīniešu žurnālistei Marijai Resai, kura pašreiz atrodas pirmstiesas apcietinājumā, un diviem ziņu aģentūras "Reuters" žurnālistiem, kuri gandrīz gadu ir aizturēti Mjanmā.

"Reuters" žurnālisti Va Louns un Kja So Ou tika aizturēti Jangonā par slepenu dokumentu iegūšanu no policistiem. Dokumenti saturēja informāciju par armijas īstenoto operāciju pret rohindžiem Rakhainas štatā.

Ar žurnālistiem "Gada cilvēka" titulu dala ASV Merilendas štata Anapolisas laikraksts "Capital Gazette", kura redakcijā jūnijā kāds vīrietis nogalināja piecus laikraksta darbiniekus, bet divus ievainoja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu