"Visu nakti par meklēšanas operāciju atgādināja troksnis." Strasbūras iedzīvotāji šokā par notikušo teroraktu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policija Strasbūras centrā, kur nogalināts viens un ievainoti seši cilvēki.
Policija Strasbūras centrā, kur nogalināts viens un ievainoti seši cilvēki. Foto: REUTERS/Vincent Kessler

Strasbūras iedzīvotāji atzīst, ka ir šokā par notikušo apšaudi pie Ziemassvētku tirdziņa, lai gan arī viņiem šķitis, ka terorisms ir kas tāds, par ko ziņo televīzijā, nevis tāds, kas notiek blakus, informē LNT Ziņu žurnālists Aleksis Zoldners. 

"Man izdevās aprunāties ar vietējiem iedzīvotājiem. Viņi sacīja, ka drošības pārbaudes un iedzīvotāju somu pārmeklēšana vecpilsētā, kad notiek Ziemassvētku tirdziņš, ieviests jau dažus gadus, tomēr tās bija kļuvušas formālas, un viņuprāt, neefektīvas," stāsta LNT Ziņu žurnālists Aleksis Zoldners. 

Viņš stāsta, ka trīs stundas pirms apšaudes atradies Ziemassvētku tirdziņā, vecpilsētā iebraucot ar tramvaju, tāpēc viņam nekas neticis pārbaudīts. Pārbaudes bijušas apmeklējot katedrāli, bet arī tās bijušas ātras un formālas. 

"Visu nakti par meklēšanas operāciju atgādināja troksnis, ko radīja virs Strasbūras lidojošie helikopteri. Strasbūras iedzīvotāji atzīst, ka ir šokā par notikušo, lai gan arī viņiem šķitis, ka terorisms ir kas tāds, par ko ziņo televīzijā, nevis tāds, kas notiek blakus," atzīst žurnālists. 

Foto: Apšaude Strasbūrā

Kā ziņots, otrdien Francijas pilsētas Strasbūras centrā pie Ziemassvētku tirdziņa notikusi apšaude, kurā bruņots vīrietis nogalinājis trīs cilvēkus un ievainojis vēl 12, no kuriem seši ir kritiskā stāvoklī.  

Patlaban Francijas policija turpina meklēt vīrieti, kurš otrdienas vakarā sarīkoja apšaudi Strasbūrā, un neapstiprināta informācija liecina, ka policija ir noteikusi viņa atrašanās vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu